Zondag 14 april 2019: Kunstveiling voor het Houtfestival

In 2018 organiseerde het Houtfestival voor de eerste keer een kunstveiling, waarvan de opbrengst ten goede kwam aan het Houtfestival later in het jaar. Dit is zo goed bevallen dat er dit jaar weer een kunstveiling komt, zij het met een aantal veranderingen. Deze keer organiseren we de veiling samen met platform voor de kunsten 37PK. Op deze locatie zal de veiling ook op zondag 14 april plaatsvinden. Uiteraard volgt over de veiling zelf snel meer informatie.

Waar vorig jaar de kunstwerken nog vooral zijn gedoneerd door kunstenaars (zoals bovenstaande glitch art afbeelding van David Vijsma), vragen we dit jaar al onze fans of ze nog een kunstwerk in huis hebben dat maar geen plekje kan vinden. Dus betrap je jezelf erop dat je dat schilderij maar blijft verplaatsen omdat het in de weg staat of weet je echt niet wat je met dat beeld aan moet? Meld je dan aan en doneer het werk aan de veiling!

De opbrengst van de veiling komt volledig ten goede aan de inhoudelijke kwaliteit van het Houtfestival. Interesse? Stuur dan een mail naar veiling@houtfestival.nl en we sturen je direct alle informatie die je nodig hebt.

Houd deze pagina en ons Instagram-account in de gaten, want de werken die geveild gaan worden zullen hier worden getoond. Uiteraard zal er voorafgaand aan de veiling ook een mogelijkheid zijn om de werken in 37PK te komen bekijken.

David Vijsma – Rhino by Proxy

Ook dit jaar ondersteunt David Vijsma de veiling van het Houtfestival met een kunstwerk, en wat voor een! Dit originele prototype op acrylplaat is met de hand afgewerkt en is een uniek stuk met patina.

Gerti Bierenbroodspot – Labyrint

Van een gulle anonieme donor ontvingen we deze litho van de Nederlandse kunstenares Gerti Bierenbroodspot. Als archeologe en beeldend kunstenaar is veel van haar werk beïnvloed door de klassieke oudheid.

Hector Saunier – Eau Vive

Schilder en graveur Hector Saunierkomt oorspronkelijk uit Buenos Aires, maar vergaart zijn faam bij Atelier 17 in Parijs. Onder de nieuwe naam Atelier Counterpoint is Saunier nu mede-directeur. Wij zijn heel blij met deze ets voor onze veiling.

Onbekend – Onbekend

Dit schattige etsje met een vrouwenportret is een beetje een mysterie. Met 20×15 cm is het een schattig klein werk, dat wel degelijk voorzien is van een handtekening. Maar wie kan die ontcijferen? Wie het weet mag het zeggen….

J. Koops – Onbekend

Alweer een werk van een anonieme donateur. Een fraai schilderij voor de liefhebber!

Onbekend – Onbekend

Ook van deze blauwe ets is de herkomst onbekend. Wie weet van welke hand dit werk is?

Onbekend – Onbekend

Dit schattige aquarelletje van een typisch Hollands landschap heeft ook al geen duidelijke kunstenaar. Een intrigerend werk…

Onbekend – Onbekend

Deze lino is er een uit een beperkte oplage, genummerd en wel (38 van 99). Helaas is de naam van de kunstenaar niet te ontcijferen. Wie herkent de handtekening?

Andries Heijboer – Onbekend

Een echte Heijboer! Nee, niet Anton, deze litho is van zoon Andries. De geluksvogel die dit werk koopt krijgt een kleinere Andries Heijboer met een lichte beschadiging gratis op de koop toe, met dank aan gulle gever Piet Zwaanswijk.

Haye Gemser – Peilloos

Deze gouache van lokale kunstenaar Haye Gemser is gedoneerd door het Kunst Centrum Haarlem. Gemser laat zich doorgaans leiden door het werk zelf, waarbij het eindresultaat zichzelf aandient. Dit geldt ook voor de titel, zonder welke een werk niet af is.

Walter Barten – Onbekend

Begenadigd zwerver Walter Barten maakte deze zwart witte ets. Schrijven over kunst deed hij in Elseviers Weekblad en De Groene Amsterdammer.