Ard Boot

Hoe oud ben je?
49 jaar

Wat doe je voor Houtfestival?
Vier jaar geleden heb ik op het festival zelf gestaan als monitorman op Houtpodium, het jaar daarop heb ik alleen de bouw gedaan want toen moest ik werken op een terrorhousefestival. Vorig jaar werd ik adviserend in de techniekcommissie maar was niet op het festival zelf want ik moest op Oerol werken. En nu ben ik dan dus coördinator.

Doe je hiernaast nog ander werk?
Naast het werk voor Houtfestival ben ik geluidstechnicus en theatertechnicus. Ik geef hier af en toe ook les in. Ik werk veel op festivals en ben de vaste geluidstechnicus voor the Boys named Sue en de vaste technicus van de theatertours van Wijnand Stomp. En dat is gelijk de reden dat ik ook dit jaar niet op het festival zelf ben. Ik ben dan alweer met the Boys op Oerol.

In welk jaar ben je begonnen bij het Houtfestival?
Ik heb nu echt geen idee wanneer ik voor het eerst voor het festival ben gaan werken. In eerste instantie was het een klein onderdeel van mijn andere werk, toen als vaste technicus van het Tropentheater, en had ik niet eens echt door dat ik voor Houtfestival aan het werk was. Binnen de festivalorganisatie was ik, hoorde ik veel later, jarenlang de mythische figuur die op de vreemdste plaatsen in de week voor het festival een geheimzinnig koffertje afgaf wat bij de geluidstechnici van Houtfestival steevast met gejuich werd ontvangen. In die koffer zat dan een assortiment microfoons en aanverwante zaken. Voor mij niets speciaals voor Houtfestival goud.

Wat was voor jou de leukste editie?
Dat moet vijf jaar geleden zijn geweest toen ik als bezoeker, na een bouwdag, op het festival kwam. Ik hoefde verder niets te doen en kon lekker luisteren naar de muziek. Kijken naar het theater. Dat was heel leuk.