Menzo Schrik

Wat is je naam?
Menzo Schrik.

Wat is je leeftijd?
30 jaar.

Wat voor taak heb je op het Houtfestival?
Programmeur Houtnacht.

Doe je hiernaast nog ander werk?
Jongerenwerker bij Flinty’s. Gitarist bij Bagjuice. DJ onder pseudoniem Crusty Locks.

In welk jaar ben je begonnen bij het Houtfestival?
Sinds de eerste Houtnacht. Tijdens Harlem Shuffle was ik niet meer betrokken bij het Houtfestival maar sinds vorig jaar ben ik er weer bij.

Wat was volgens jou de leukste editie?
Geen idee, maar ik ben in de periode dat Patronaat Haarlem Shuffle deed in plaats van Houtnacht niet betrokken geweest. Dat waren voor mij de leukste edities, omdat ik toen als bezoeker kon genieten. Ik vind het namelijk gewoon het leukste festival in Haarlem om te bezoeken. En dat mis ik wel als ik aan het werk ben, maar ik ben ook heel blij dat ik nu weer deelneem aan de organisatie.

Heb je toevallig nog een leuke anekdote over Houtfestival?
In de tijd van de eerste Houtnacht edities woonde ik nog met een stel vrienden in een kraakpand in Heemstede. Een van die vrienden, Thomas, werkte net zoals ik ook bij Flinty’s (in die tijd waren wij daar vrijwilliger) en hielp ook mee bij Houtnacht. Wij hadden het live dubstep duo ‘Jazzsteppa’ op één van onze podia staan. Na de soundcheck in de middag had Thomas hun de weg naar ons huis laten zien. Zij bleven daar ook slapen en dan konden ze daar tussendoor even relaxen. Het was erg dichtbij de Hout, dus dit was handig. Thomas had in die tijd een brommertje wat zij dan konden gebruiken om bij het festival te komen. Eenmaal in de avond kregen we het erg benauwd toen een halfuur voor optreden de jongens nog steeds niet op het festivalterrein waren gearriveerd. Thomas ging hevig op zoek op de fiets en kwam uiteindelijk in de Haarlemmer Hout twee vrij stonede en verdwaalde Jazzsteppe leden tegen, crossend op een brommertje. Ze zijn uiteindelijk op tijd aangekomen en hebben een te gek optreden gegeven.

Wat is jouw kijk op de aankomende editie van het Houtfestival?
Momenteel zijn we druk bezig met de programmering. Er komt ook zo snel mogelijk een Houtnacht Facebookpagina online waarmee we de acts bekend gaan maken. Ik kan in ieder geval beloven dat het weer ontzettend leuk gaat worden!