Regina van den Berg & Wendy Prins

Hoe heten jullie?
Regina van den Berg & Wendy Prins.

Hoe oud zijn jullie?
Regina is 52 en Wendy 32.

Wat voor taak heb je op het Houtfestival?
Regina: “Coördinator Crew Catering”.
Wendy: “Sinds 2012 ben ik coördinator publiekscatering (bar op het veld en kassa)”.

Doen jullie hiernaast nog ander werk?
Regina: “Ja, Ik ben secretaresse bij een advocatenkantoor”.
Wendy: “Ooit als 15-jarige begonnen in de horeca, op de botermarkt. Als opleiding bedrijfsadministratie gedaan, daarna gaan werken bij diverse werkgevers, van receptie medewerker bij Hotel Van Der Valk, tot administratief- en projectmedewerker bij het UWV. Alleen achter een bureau zitten ging wat vervelen, de horecakriebels bleven, vandaar dat ik ooit ben begonnen bij het Houtfestival. Na het UWV weer wat horecabaantjes gehad, uiteindelijk in 2012 bij La Place Dreefzicht terechtgekomen als teamleider vergaderen/feesten en partijen. Nu sinds eind 2016 bij banketbakkerij D&P (nu ook sponsor van het festival), Zijlweg 33, Haarlem, waar ik van alles een beetje doe. Administratie, lunchroom, feesten en partijen, een geweldige afwisseling.”

In welk jaar zijn jullie begonnen bij het Houtfestival?
Regina begon in 2009. Wendy moet hier even over nadenken: “In mijn cv staat dat ik vanaf 2007 ben begonnen, kan ook eerder zijn, weet het echt niet meer. Heb eerst een paar jaar achter de bar gestaan en dus sinds 2012 als coördinator.”

Wat was volgens jullie de leukste editie?
Hier zijn Regina en Wendy het volledig over eens: “Ik vind elke editie de leukste… Elk jaar is het weer een feest om mee te doen aan het Houtfestival!”

Heb je toevallig nog een leuke anekdote wat betreft het Houtfestival?
Bij de catering is zowel voor het publiek als backstage voor crew en artiesten altijd wel wat te beleven. Regina: “Dat we bij de catering, als extra bij de lunch, ongeveer 400 pannenkoeken hebben gebakken. En afgelopen jaar hadden we bij de afbouw op maandag één regenbuitje, die duurde alleen wel de hele dag!”.
Wendy: “Houtfestival is voor mij net vakantie. Iedereen werkt vrijwillig, elk jaar hebben we een soort van familie reünie. Alle disciplines samen bouwen ons festival. Als ik dan zaterdag en zondag over het veld loop en mensen zie genieten van de muziek, kunst, theater, markten, veldacts en kinderactiviteiten, ben ik een gelukkig mens.
Het mooie vind ik ook dat tijdens het Houtfestival, de egoïstische, harde wereld even verdwenen lijkt te zijn. Mensen behandelen elkaar met respect en vriendelijkheid. Ruimte en hartelijkheid zijn voelbaar aanwezig en er is interesse in mensen met een andere culturele achtergrond en hun muziek en kunst. Zoals de sfeer op Houtfestival is, mag het van mij elke dag van het jaar wereldwijd zijn.”