Lianne

Lianne van Looij

Het Houtverhaal van Lianne begon in 2007 als een uit de hand gelopen vaderdagkado. Haar vader was gevraagd om in het magazijn van het Houtfestival te komen helpen en als kadootje kwam Lianne hem gezelschap houden. Het festivalvirus kreeg haar te pakken en in het tweede jaar ontdekte ze hoe leuk het was om de aanleg van water en stroom op het terrein te doen. Dat is ze dan ook blijven doen. Nou ja, met een paar kleine uitzonderingen dan.

Toen ze voor het eerst zwanger was, was het tillen van alle kabels net even teveel. Van niet meedoen wilde Lianne niets weten, dus daarom hielp ze in de keuken. Zelfs letterlijk daags voordat haar zoontje werd geboren! Tijdens de zwangerschap van haar dochtertje vorig jaar heeft ze toch echt even een jaartje overgeslagen, maar dit jaar is ze zeker weer terug.

Wat het Houtfestival nou zo leuk maakt? “Dat familiegevoel, dat je met z’n allen iets gaafs neerzet. Het is keihard werken, maar ook heel veel plezier onderling. Work hard – Play hard zogezegd.” Ook vindt Lianne het heel bijzonder dat je bij het Houtfestival de ruimte krijgt om over de schutting te kijken en iets leuks te doen wat je in het dagelijks leven nooit doet. Dan wordt het nuttig, leuk en leerzaam tegelijk.