Michiel

Met een eigen autobedrijf is er niet veel ruimte voor iets anders dan werken. Maar al ruim 18 jaar (het oudste shirt dat hij nog kon vinden stamt uit 2001) legt Michiel rond het derde weekend van juni, van donderdag tot en met maandag zijn eigen werkzaamheden neer om zich als vrijwilliger in te zetten voor het Houtfestival.

Als runner is hij vijf dagen lang in de weer om achter de schermen te zorgen dat iedereen heeft wat nodig is om de opbouw, het festival en de afbouw tot een goed einde te brengen. Spullen uit de opslag en weer terug brengen, een extra lading materiaal halen, wisselgeld regelen bij ondernemers, instrumenten vervoeren, Michiel doet het allemaal. Ook artiesten van en naar Schiphol brengen hoort erbij. Een ietwat onzichtbare maar onmisbare schakel die Michiel met een glimlach en plezier vervult.

Het is ook lekker om eens even iets heel anders te doen geeft hij aan. Grappend weet hij te vertellen dat hij zo veel mogelijk uren van deze vijf dagen in een hangmat probeert te liggen om uit te rusten. Maar in werkelijkheid werkt Michiel net zo hard als alle andere vrijwilligers.

Wat Michiel verder bijzonder vindt aan het Houtfestival? Dat er geen hekken zijn, het voor iedereen toegankelijk is en dat niet alles in regeltjes is gevangen. Het is nog echt ‘spelen’ en het is bijzonder om dat een paar dagen met goede vrienden in de Hout te kunnen en mogen doen. Ooit samen met goede vrienden aan dit avontuur begonnen en daar zijn alleen maar vrienden bijgekomen. Daarvoor neemt hij graag een paar dagen vrij.