Richard

Richard Bos werd in 2015 gevraagd en werkt sindsdien als vrijwilliger voor het Houtfestival. Hij geniet van het samenwerken, de mensen en de sfeer. Het maakt niet uit of je lijf in topvorm is of dat je wat langzamer bent, Richard kent hier en daar wat lichamelijke uitdagingen, maar zit daar niet zo mee. Hij doet wat hij kan en neemt zoveel positiviteit mee dat anderen daar ook weer energie van krijgen. In de paar jaar dat hij nu werkt als vrijwilliger is hij mede door zijn toewijding en trouw een van de vaste gezichten van het Houtfestival geworden.

Voor Richard zelf zijn de onderlinge sfeer en het buiten zijn de belangrijkste redenen om elk jaar weer een paar dagen vrij te nemen van zijn werk zodat hij kan komen helpen. In het dagelijks leven werkt Richard namelijk in het AMC op de control afdeling van de divisie huisvesting en aangezien dit voornamelijk een kantoorbaan is, is vrijwilliger zijn bij het Houtfestival een leuke afwisseling.

Tot 2017 fietste Richard voor de op- en afbouwdagen en de festivaldag elke ochtend en avond heen en weer naar zijn woonplaats Castricum, maar dat was vooral op de bouwdagen wel heel erg zwaar dus daar is hij mee gestopt. Richard helpt daar waar hij nodig is, hekken plaatsen, doeken ophangen, vuilisbakken verslepen, wat men hem vraagt pakt hij op.

Tijdens de festivaldag staat hij met veel pezier en een grote glimlach achter de bar zodat niet alleen alle vrijwilligers maar ook de Haarlemse bezoekers plezier hebben van zijn vrolijke karakter.