Andre

Nadat hij werd gevraagd door Marleen hield hij aanvankelijk de boot nog af maar 14 jaar geleden stapte Andre toch in. Eerst als stagehand en in het tweede jaar voegde hij zich als technisch producent bij het productieteam. Rijplaten, hekken, stroom en tenten, alles wat nodig is op het veld bestelde, regelde en coördineerde hij. Om een beetje balans te behouden tussen werk, prive en het Houtfestival doet hij het sinds twee jaar iets rustiger aan, maar ach, als de bouwcoördinator je nodig heeft dan spring je toch weer bij, geeft hij ruimhartig aan. Dus ook dit jaar is Andre weer druk met het bestellen van tenten, rijplaten, hekken en stroom en het maken van de terreintekeningen voor de bouw en vergunningaanvragen. Ook al merkt hij dat het met de jaren wat zwaarder wordt, stoppen wil hij nog lang niet.

Het is het ontzettend leuke team met jongens en meiden die maken dat alles bij elkaar komt. Dat geeft een bijzondere sfeer en saamhorigheid. Wat zich volgens Andre ook bewees toen hij jaren geleden de dochter van een vriend, een heel verlegen en teruggetrokken meisje, binnen een paar uur op het veld rond zag huppelen en springen. Ze bloeide op en kwam helemaal los, alsof ze nooit iets anders had gedaan, ontroerend, en iets dat het Houtfestival met zijn vrijwilligers mogelijk maakt aldus Andre. De vier dagen opbouwen en afbreken zijn intensief maar vindt hij nog steeds net zo leuk als de voorbereidingen met het puzzelen en bedenken van de stroomvoorziening door het jaar heen.

Andre is een van de drijvende krachten van het Houtfestival, rustig, integer, betrouwbaar, toegankelijk en gezellig. Een heel prettig mens die de sfeer die hij zelf zo belangrijk vindt mede mogelijk maakt.