Apichat Pakwan

Hypnotiserende electro-molam uit Thailand

Houtfestival 2019

APICHAT PAKWAN

Molam is de traditionele muziek uit Isan, noordoost-Thailand. Apichat Pakwan combineert op vernieuwende wijze deze hypnotiserende muziek met dub-muziek en electronica.

Apichat Pakwan werd opgericht door Olivier Schreuder terwijl hij in Thailand de lokale muziektraditie bestudeerde. Gegrepen door die molam verzamelde hij de beste muzikanten om zich heen en besloot hij er zijn eigen draai aan te geven door de toevoeging van andere elementen en electronica.

Het resultaat klinkt nog immer als molam, maar wel met een geheel eigen karakter. Hypnotiserend, psychedelisch en hedendaags tegelijk. “Most innovative molam band around”, volgens de Bangkok Post. En Job de Wit (Oor, We Are Public) schreef: “The musicians of Apichat Pakwan know the traditional Thai music so well they are capable like no one else to give it a modern twist. The intoxicating groove they create sounds equally logical and exotic.”

Het album ‘Esantronics’ komt half juni 2019 uit.

Bezetting

Bezetting:
Wimonmat Kangjantha – zang
Rachen Pannak – khaen (mondorgel), phin (luit)
Angkanang Pimwankum – percussie
Olivier Schreuder – electronica, khaen, percussie

Band links

Geniet alvast een beetje met onderstaande links.