Ustad Noor Bakhsh

 

Geïnspireerd door vogelgezang en meesterlijk bespeling van de benju, geniet de 78-jarige Ustad Noor Bakhsh wereldwijde populariteit! Ontdek de magie van Bakhsh’s muziek, geïnspireerd door de natuurlijke pracht van Balochistan en het gezang van vogels. Zijn elektrische benju betovert, en zijn passie voor Balochi-muziek raakt diep.

Ustad Noor Bakhsh, uit de regio Balochistan in Pakistan, is een maestro van de benju (een citer met een toetsenbord), die hij sinds zijn kindertijd speelt. Noor Bakhsh is befaamd in zijn regio, maar kreeg pas recent internationaal aandacht door opnames en video’s.

Noor Bakhsh speelt oude liederen en composities uit Balochistan en heel Pakistan, maar ook Perzische en Koerdische deuntjes en Bollywood-nummers. Hij schrijft ook eigen composities en heeft een eigen experimentele stijl ontwikkeld.

Zijn debuutalbum ‘Jingul’ werd in september 2022 digitaal uitgebracht en op 15 september 2023 op vinyl via het Britse Hive Mind Records. Hij trad vorig jaar al op tijdens Le Guess Who? en het Amsterdam Roots Festival, en dit jaar kunnen we hem bewonderen op het Houtfestival.

Meer over deze artiest

 

Meer over het programma

Houtfestival

16 juni 2024
Verrassende optredens van topmuzikanten uit de hele wereld.

Houtnacht

15 juni 2024
Avond vol nieuwe ervaringen en met muziek uit allerlei genres.

Kinderfestival

16 juni 2024
Theater, verhalen en muziek voor jong en oud.