DJAM!

 

DJAM! is het muzikale monsterverbond tussen twee meestergitaristen: Joep Pelt en Bounaly Traoré. Als tiener trok Joep naar zijn muzikale helden in Mississippi en realiseerde muziekprojecten in Mali, Zuid-Afrika en Ethiopië. Met zijn eclectische gitaarspel slaat Joep moeiteloos bruggen tussen diverse muzikale werelden.

Bounaly, een groot gitaartalent uit Noord-Mali, vermengt hypnotische klanken van de Sahel met opzwepende ritmes van de hoofdstad Bamako. Drummer Randell Sambo en bassist Kyan Sambo brengen moderne soul/funk-invloeden en Caribische ritmes. Het resultaat? Een avontuurlijke muzikale mix waarbij stilzitten geen optie is!

DJAM! ontleent zijn naam aan wat dansers op de dansvloer in Noord-Mali naar elkaar roepen, wat letterlijk ‘geluk’ betekent. Inwoners van Bounaly’s geboortedorp Niafunké koesteren dit begrip ondanks de moeilijke leefomstandigheden. De muziek van DJAM! werpt een menselijk licht op de crisis in Noord-Mali en verenigd het publiek een universele boodschap van liefde en solidariteit.

Laat je door DJAM! meevoeren op een betoverende muzikale safari naar het grensgebied tussen verschillende muzikale werelden.