Resistência, reis naar de vrijheid

 

Capoeira-mestra Lisette Spaargaren en meesterverteller Wijnand Stomp (Meneer Anansi) maken deze voorstelling met leerlingen van Capoeira School Semente.

Meneer Anansi vertelt hoe Anansi de oceaan over reist en zijn web om de wereld weeft. Met capoeira, strijddans, zang en muziek, wordt zowel de reis van de tot slaafgemaakten van Afrika naar de nieuwe wereld uitgebeeld, als ook de reis van deze tot slaafgemaakten op de plantages naar vrijheid.

Capoeira is ontstaan in Brazilië in een tijd van slavernij en slavenhandel. De strijd om fysieke en mentale vrijheid, en gecamoufleerde strategie zijn één van de fundamenten binnen Capoeira. Capoeira bood weerstand tegen onderdrukking en ontbering.

Meer over het programma

Houtfestival

16 juni 2024
Verrassende optredens van topmuzikanten uit de hele wereld.

Houtnacht

15 juni 2024
Avond vol nieuwe ervaringen en met muziek uit allerlei genres.

Kinderfestival

16 juni 2024
Theater, verhalen en muziek voor jong en oud.