Vertellers in de Yurt

 

Kom luisteren naar ‘De Vertellers in de Yurt’. Op het festivalterrein staat een prachtige Mongoolse Yurt. Adri Gloudemans, Collin Edson, Julian Wijnstein en Eric Borrias vertellen de mooiste verhalen.

Kom gerust langs en ga mee op reis naar verre oorden.

Julian Wijnstein

Julian Wijnstein brengt verhalen tot leven op zijn fiets met Kamishibai verteltheater. Net als de traditionele Japanse Kamishibai vertellers uit de jaren 1920: deze verhalenvertellers trokken door wijken met hun ladenkast vol vertelplaten en snoep, klaar om kinderen te betoveren met hun cliffhanger-verhalen. Julian Wijnstein brengt dezelfde magie van verhalen vertellen. Bereid je voor op een betoverende ervaring voor jong en oud!

Een van Wijnstein’s verhalen gaat over Quaco, een tot slaaf gemaakte uit de 18e eeuw die nog in Haarlem is geweest. Ineke Mok en Eric Heuvel brachten in 2019 een stripboek uit over het leven van Quaco.

Verteltheater Watverteljemenu

Verhalenverteller en muzikant Adrie Gloudemans van Verteltheater Watverteljemenu combineert verhalen en muziek. Met zijn energieke, humoristische, bijna clowneske stijl van vertellen zet hij de boel vaak op zijn kop en swingt hij de pan uit. 

Vaak neemt hij je mee naar een wereld waar tussen de woorden altijd wel ergens muziek klinkt. Ritmische klanken, gespeeld op de n’goni en andere instrumenten uit West Afrika. De verhalen komen van ver of soms gewoon van om de hoek. 

Eric Borrias

Eric Borrias is een van de meest gevraagde vertellers van ons land.

Hij zet beroemde boeken, zoals “Brief voor de Koning” en “Reis om de wereld in 80 dagen” naar zijn hand. Speelt in binnen- en buitenland. Met een hoofd vol verhalen voor jong en oud, was hij al eerder op het Houtfestival. Wat hij vanmiddag voor zijn publiek in petto heeft?

Kom maar langs… bij de Vertellers in de Yurt.

Collin Edson

Collin Edson is presentator, cabaretier, theatermaker, acteur. Binnen zijn werk gaat hij op zoek naar het snijvlak van de maatschappelijke en fictieve creatieve wereld. In 2013 kwam Collin Edson’s eerste avondvullende theatervoorstelling “Kompas” uit. In 2022 won hij de Ramses Shaffy prijs met Tata Stima tijdens het Amsterdams Kleinkunst Festival.

Collin Edson haalt vaak zijn inspiratie vaak uit de bekende verhaaltjes van Compa Nanzi, de Curaçaose spin. Tijdens het Houtfestival vertelt hij verhalen in de Yurt.

Houtfestival

Verrassende optredens van topmuzikanten uit de hele wereld.

Houtnacht

Avond vol nieuwe ervaringen en met muziek uit allerlei genres.

Kinderfestival

Theater, verhalen en muziek voor jong en oud.