Houtnacht is het festival op de vooravond van het Houtfestival. Het festival brengt een veelzijdige programmering, waarbij de nadruk voornamelijk ligt op vaak onderbelichte stijlen. Daarnaast vindt Houtnacht het belangrijk op een podium te bieden aan opkomende talenten uit de regio. Houtnacht vindt dit jaar plaats op 15 juni 2019 in Haarlem en duurt van 18.00 tot 00.00.

Download het programma (PDF)

Meer over de artiesten

Abdomen

Hun liveoptredens zijn energiek, buitensporig chaotisch en puur. Of je het nu punk, garage of grunge noemt, het is in ieder geval mokerhard!

Lees meer

Counter-Sound

Deze driekoppige keihard losgeslagen stroomtrein komt recht op je af en laat een ravage van moshpits, geschreeuw, zweet, bier en heel veel lol achter.

Lees meer

Dictator Robin

Opkomend en opmerkelijk talent binnen de Haarlemse hiphop gelederen. Oude (rauwe) school op hedendaagse glitchhop-achtige beats.

Lees meer

Emil Rosé

Emil Rosé is een up and coming artiest met Turkse roots uit Schalkwijk. In 2018 tekende hij bij platenlabel At F1rst Music.

Lees meer

Gregg Green & Innersoul

Gregg noemt de muziek van hem en zijn band Innercity poetry. Soul wordt vermengd met reggae, jazz, latin, funk, hip hop en blues.

Lees meer

Lärmschutz

De noisy freejazz improv van Lärmschutz is in your face, ongeremd en onvoorspelbaar. Geen noot is vooraf afgesproken.

Lees meer

Lena Hessels

Lena’s muziek is soms vreemd, soms dromerig en dan weer onheilspellend. Het verveelt in ieder geval nooit. Voor de avonturistische luisteraar!

Lees meer

Marassa

Spoken word gecombineerd met hiphop, met de poëtische flow en ‘saucy soul’ van Marassa.

Lees meer

Martien Keesmaat

Gitaarvirtuoos met een voorkeur voor gewaagde kleurencombinaties en een uitgesproken sfeer binnen verschillende genres.

Lees meer

Minor Citizen

Stonerrock trio met een overrompelende sound van sterke riffs en ritmische hooks. Dit najaar staat hun volgende ep gepland.

Lees meer

Ozferti

Deze Franse beatmaker en visueel artiest brengt een mix van nieuwe electronische stijlen en samples van voornamelijk oude Ethiopische en Eritrese muziek.

Lees meer

PONI

Lo-fi muziek waarin donkere folk en noisy landschappen samenkomen en waarin experiment en melancholie hand in hand gaan.

Lees meer

Pulse

Zijn achtergrond in trance en orkestrale muziek zorgt voor een unieke combinatie van pakkende melodieën, grootse symfonische breakdowns en lekkere drops.

Lees meer

Sektor & Subsequent

Melodieuze stukken en zweverige atmosferische sounds gecombineerd met de herkenbare uptempo beat van drum & bass.

Lees meer

Soultrash

SoulTrash staat bekend om hun energieke liveshows, virale freestyles en creatieve producties.

Lees meer

T & Sugah

Met releases voor giganten van labels als Hospital en Viper Records, en met shows op festivals als Tomorrowland en Rampage, zijn deze lokale boys dit decennium uitgegroeid tot internationale grootheden binnen de drum & bass scene.

Lees meer

T-99

De beste en meest opwindende rootsband van Nederland. Rockabilly, soul, country, blues, rock & roll en surf, allemaal gespeeld zoals het bedoeld is.

Lees meer

Wa7Lid

Hedendaagse rap met frisse trap beats en komische zelfspot. Tovert gegarandeerd een glimlach op je gezicht en laat je sowieso springen!

Lees meer

Zerodent

Deze Australische band maakt eigenzinnige post-punk, die bij vlagen doet denken aan Warsaw (de band, die later Joy Division ging heten), maar ook een meer opgewekte poppy kant heeft.

Lees meer