Organisatie

Het Houtfestival draait voor 100 % op vrijwilligers. Lees hier meer over de organisatie en het bestuur van het Houtfestival.

Bestuursleden

Renske Leijten

Renske Leijten

Voorzitter

“Als kind bezocht ik al het Houtfestival en ik vind het een eer om voorzitter te zijn. In een tijd dat alles vercommercialiseerd raakt, is het bijzonder dat dit festival voor 100% wordt georganiseerd door professionele vrijwilligers”.

Renske is volksvertegenwoordiger in de Tweede Kamer voor de SP. Eerder was ze onder andere fractiemedewerker en bestuurslid van deze partij.

Marleen Klooswijk

Marleen Klooswijk

Secretaris, directeur

“Het Houtfestival is een gedroomde plek om de meest bijzondere podiumkunst en cultuur uit de wijde wereld te delen. Dat we allemaal – behalve natuurlijk de podiumkunstenaars – onbezoldigd onze beste krachten inzetten, verlicht hoofd en hart”.

Marleen is docent, werkte bij Sony Music en was bestuurslid van de Pletterij. Ze was betrokken bij initiatieven in de regio zoals de Kindertelefoon, Bevrijdingspop en Kunstbende.

Rob de Nieuwe

Rob de Nieuwe

Penningmeester

“Het Houtfestival is een schoolvoorbeeld van hoe je veel kunt bereiken met weinig middelen”.

Rob de Nieuwe werkt bij de gemeente Haarlem waar hij vooral heeft gewerkt in financiële functies. Hij is als vrijwilliger penningmeester bij de Stedenband Haarlem-Mutare en omroep Haarlem 105.

Emiel Barendsen

Emiel Barendsen

Bestuurslid

Emiel is ruim 40 jaar werkzaam in kunst en cultuur. Onder meer als organisator van concerten, als impresario, promotor, bestuurslid en manager, als Hoofd Programmering van het Tropentheater en consultant in Azië en Latijns-Amerika.

Hij is momenteel secretaris stichting Karnatic Lab en voorzitter van stichting Jungle by Night, stichting Morgenland Festival/New Lands Festival en van de Adviesraad World Music Forum.NL.

Rob Stecher

Rob Stecher

Bestuurslid

“Het is fijn werken met zo’n grote groep supergemotiveerde vrijwilligers, die ieder jaar weer een mooi festival van de grond krijgen”.

Rob Stecher voert in zijn werk assessments uit om iemands kennis en werk- en denkniveau in beeld te brengen. Hij werkte bij de overheid in managementfuncties en was directeur van het Patronaat. Hij doet als vrijwilliger veel bestuurswerk (nu voor 37PK, eerder voor o.a. Nieuwe Vide).

Frank Verhagen

Frank Verhagen

Bestuurslid

“Ik ben altijd op zoek naar iets moois naar iets waars. Soms hoef je niet zo ver af te reizen om dat ook te vinden. Al 35 jaar lang volg ik Haarlems meest kleurrijke en veelzijdigste (muziek)festival”.

Frank heeft jarenlange ervaring als freelance pr-marketeer binnen het culturele veld, en werkte onder andere bij Patronaat, Bevrijdingspop en Conny Janssen Danst.

Gegevens organisatie

Rechtsvorm Stichting
Statutaire naam Stichting voor Kulturele Samenwerking Multiplex
Statutaire zetel Haarlem
Ook genoemd Stichting Multiplex
Zoeknaam Houtfestival
KvK nummer 41224182
RSIN nummer
006679249
Activiteiten Houtfestival

 

Het Houtfestival is lid van het FWMF

Het Houtfestival is lid van het Forum of Worldwide Music Festivals, een netwerk van wereldmuziekfestivals.