Organisatie

Het Houtfestival draait voor 100% op vrijwilligers. Daardoor kunnen we al jaren het festival gratis houden. Lees hier meer over de organisatie en het bestuur van het Houtfestival.

Bestuursleden

“Als kind bezocht ik al het Houtfestival en ik vind het een eer om voorzitter te zijn. In een tijd dat alles vercommercialiseerd raakt, is het bijzonder dat dit festival voor 100% wordt georganiseerd door professionele vrijwilligers”.

Renske is volksvertegenwoordiger in de Tweede Kamer voor de SP. Eerder was ze onder andere fractiemedewerker en bestuurslid van deze partij.

Renske Leijten

Voorzitter

“Het Houtfestival is een gedroomde plek om de meest bijzondere podiumkunst en cultuur uit de wijde wereld te delen. Dat we allemaal – behalve natuurlijk de podiumkunstenaars – onbezoldigd onze beste krachten inzetten, verlicht hoofd en hart”.

Marleen is docent, werkte bij Sony Music en was bestuurslid van de Pletterij. Ze was betrokken bij initiatieven in de regio zoals de Kindertelefoon, Bevrijdingspop en Kunstbende.

Marleen Klooswijk

Secretaris, directeur

“Het Houtfestival verbindt mensen en Haarlem met de wereld. Het is fijn dat er nog van zulke ‘vrije en open’ plekken zijn.”

Wobbe heeft ruime ervaring als organisatieadviseur bij maatschappelijke organisaties. Hij gaf als eerste betaalde medewerker van het Patronaat een boost aan de financiële positie, programmering en creativiteit binnen de organisatie. Hij vervulde diverse bestuursfuncties bij culturele en dierenbeschermingsorganisaties.

Wobbe van der Meulen

Penningmeester

Emiel is ruim 40 jaar werkzaam in kunst en cultuur. Onder meer als organisator van concerten, als impresario, promotor, bestuurslid en manager, als Hoofd Programmering van het Tropentheater en consultant in Azië en Latijns-Amerika.
Hij is momenteel secretaris stichting Karnatic Lab en voorzitter van stichting Jungle by Night, stichting Morgenland Festival/New Lands Festival en van de Adviesraad World Music Forum.nl.

Emiel Barendsen

Bestuurslid

“Het Houtfestival weer een blijvende plek geven!”

Marijke heeft haar hele werkzame leven als pedagoog in het onderwijs gewerkt. Na 6 jaar gemeenteraadslid in Haarlem werd ze voorzitter van het Vrijwilligerscentrum (werken met en het binden en vinden van vrijwilligers). Sinds 5 jaar is ze bestuursvoorzitter van de Stichting Leergeld en Jeugdfonds sport en cultuur.

Marijke Lodeweegs

Bestuurslid

Het Houtfestival is onmisbaar.

Jan heeft veel ervaring op het gebied van marketing, communicatie en sponsoring voor commerciële ondernemingen en non-profit organisaties. In Haarlem heeft Jan zich ingezet voor Patronaat, Stem in de Stad, Verweij Museum Haarlem en de PvdA. Jan is bestuurslid van Matchis Fonds Stamceldonatie.

Jan Oldenburger

Bestuurslid

Gegevens organisatie

Rechtsvorm Stichting
Statutaire naam Stichting voor Kulturele Samenwerking Multiplex
Statutaire zetel Haarlem
Genoemd Stichting Multiplex

 

Zoeknaam Houtfestival
KvK nummer 41224182
RSIN nummer
006679249
Activiteiten Houtfestival

 

Het Houtfestival is lid van

Forum of Worldwide Music Festivals