HOUTFESTIVAL PROGRAMMA 2019

Vind hier alle informatie over het Houtfestival programma 2019!

Op zondag 16 juni 2019 kun je tijdens de 34e editie van het Houtfestival weer genieten van de meest verrassende en uiteenlopende optredens van lokale en internationale topartiesten. In de Haarlemmerhout zijn er optredens op vier verschillende podia met naast muziek ook dans, film, (beeldende) kunst en (kinder)theater. Het festival duurt van 12.00 tot 23.00 uur.

Download het programma (PDF)

Meer over de artiesten

Acrocordion

Verbazingwekkende Afrikaanse acrobatiek, Europese live muziek op accordeon, dans, humor, ontroering en romantiek!

Lees meer

Alfon Oekie

Creatieve hutspot van dansbare wereldmuziek, folk en alternatieve pop. Een smeuïge live act met een weldadige nagloed!

Lees meer

Apichat Pakwan

Apichat Pakwan combineert op vernieuwende wijze hypnotiserende, traditionele muziek uit Thailand met dub-muziek en electronica.

Lees meer

Beeldende Kunst

De oplettende bezoeker herkent op het festival een flinke dosis beeldende kunst. Al jaren dragen drie van Haarlems’s meest spraakmakende en eigenzinnige kunstenaars bij aan de uitstraling van het festivalterrein.

Lees meer

Capoeira School Semente

Een Braziliaanse Capoeira show vol met acrobatische bewegingen, sprongen, trappen, ontwijkingen, muziek en zang, blijheid en energie.

Lees meer

Convoi Exceptional

Deze jongens weten hoe ze een kolkende mensenmassa moeten creëren. Zwetende dampende energieke improvisatieklanken en pompende live beats.

Lees meer

DubbelBelicht door Marisa Beretta

Nieuw dit jaar op het festivalterrein is dit unieke project, waar leerlingen van verschillende scholen en ouderen uit Schalkwijk bij elkaar komen. Ze hebben elkaar nog nooit ontmoet en hoewel het leeftijdsverschil groot is hebben ze in ieder geval een ding gemeen: ze wonen in dezelfde wijk.

Lees meer

Etenesh Wassié Trio

Fascinerende en avontuurlijke mix van invloeden, van Ethiopische traditionele muziek tot rock en jazz. Nederlands debuut!

Lees meer

Liu Fang

Liu Fang, keizerin van de pipa (Chinese luit) brengt virtuoze en expressieve interpretaties van klassieke en traditionele Chinese muziek.

Lees meer

Lola’s Dice

De band Lola’s Dice bestaat geheel uit Latino’s die hun eigen muzikale roots meenemen, naast invloeden uit de jazz, funk, rock en psychedelica.

Lees meer

Ma’tut Music Ensemble

Ma`tut Music Ensemble put uit diverse spirituele muziektradities. De optredens worden gekenmerkt door een mystieke, bijna sacrale atmosfeer.

Lees meer

Mixed Media Lounge

Op het Houtfestival treden veel weinig bekende muziekgroepen en artiesten op uit allerlei windstreken. Vaak schuilen er achter deze artiesten of achter de muziek zelf interessante verhalen.

Lees meer

New Harlem Juniors

Groep jonge, enthousiaste muzikanten tussen de 9 en de 15 jaar, die elke week samenkomt om te gekke muziek te maken.

Lees meer

Niki Jacobs

De mooiste wiegeliedjes, slaapliedjes en kinderliedjes uit alle windstreken. Het beste instrument om de allerkleinsten liefde mee in te blazen.

Lees meer

Onipa

Onipa zweept het publiek op met hun vernieuwende mix van diepe afro grooves, electronica en hun rauwe, explosieve live-show.

Lees meer

Roda da Holanda

Een perfecte mix van gezelligheid, zeer dansbare muziek en connectie maken met elkaar. En het dak gaat er iedere keer af…

Lees meer

Romperayo

Romperayo brengt een prettig gestoorde en feestelijke psychedelische versie van cumbia en andere Colombiaanse tropische ritmes.

Lees meer

Ultimate Dance Creations

In de Koepel van de Hout vliegen acrobaten Eva en Michaela aan doeken en een hoepel sierlijk door de lucht. Kom gerust dichterbij. Wie weet mag jij ook als een blaadje zweven…

Lees meer

Umoja

Verwacht Afrikaanse maar ook Caribische en Zuid-Amerikaanse muziek. Vrolijk, dansbaar en uitermate aanstekelijk.

Lees meer

Verhalenvertellers

Onder de bomen van de Hout zwerven onze vertellers met de prachtigste verhalen. Sta eens bij hen stil en laat je meenemen naar verre oorden.

Lees meer