Terugblik Houtfestival 2017

De 32ste editie van het Houtfestival was er een om nooit te vergeten! Terwijl een ware hittegolf over de Haarlemmerhout spoelde nam een veelzijdig cultureel spektakel bezit van het park. Op zaterdagavond 17 en zondag 18 juni trok het avontuurlijkste festival van Haarlem op ontdekkingstocht langs een kaleidoscoop aan nieuwe werelden.

Met samenwerkingspartners Reggae Movement, M.O.B., The Irrational Library, Flinty’s en Joost Verhagen zette het Houtnacht team een spetterende opening neer. Reggae, rock, rap, nederbiet, sixties punk en nog veel meer muzikale stromen smolten samen tot een stoomtrein die de zwoele zaterdagavond op snelheid trok. Onder meer Kongo Banga, Nemesis, De sp aties, Kaascouse en Rody Delorean en de Shamba Lion Sound System brachten het publiek op temperatuur.

Een dag later openden we voor het eerst met een heuse brunch, voordat het festival echt van start ging. In de heerlijke ochtendzon genoot een groep vroege vogels van allerlei heerlijkheden en zelfs een intiem akoestisch optreden van het Ornina Ensemble. Vervolgens boden het Houtpodium, podium Grenzeloos, de Familietent en de Mixed Media Lounge elk hun eigen verrassingen. Van een intiem babyconcert voor de allerkleinsten en spannende theatervoorstellingen in de familietent tot ingetogen en indrukwekkende optredens op podium Grenzeloos tent en dansen op de swingende klanken van het Houtpodium, overal in de Hout viel van alles te ontdekken. En werd de hitte teveel, dan bood de schaduwrijke foodcourt alle kans om even op adem te komen onder het genot van een van de vele culinaire versnaperingen en een drankje. Tot laat in de avond bleef het publiek nagenieten op de dj-klanken uit de koepel.

Wij hebben alweer zin in editie nummer 33! Kom jij ook op avontuur?

Bekijk hieronder de foto’s van het Houtfestival 2017!