ARP FRIQUE & FAMILY

freaky, zonnige tropische disco

 

Houtpodium 2018

ARP FRIQUE & FAMILY

Arp Frique is het alter ego van Niels Nieuborg. Deze Rotterdammer dompelde zichzelf vanaf zijn zeventiende onder in de bruisende wereld van Surinaamse, Caribische, Marokkaanse, Indiase en Kaapverdiaanse muziek die er in zijn stad te vinden was. Na eerst gewerkt te hebben in een Caribisch restaurant besloot hij van zijn passie zijn beroep te maken en startte als muzikant, deejay en producer.

Arp Frique verwijst naar het geluid van de Arp synthesizer en naar het nummer Le Freak van Chic, wat direct een indicatie is waar je de groep ongeveer muzikaal moet plaatsen. In Arp Frique & Family vinden die muzikale invloeden die in de loop der jaren onder zijn schedel hebben liggen broeien, eindelijk hun weg naar buiten. En hoe!

Op zijn platen combineert hij de glitterende seventies disco met afrobeat, Caribische, Kaapverdiaanse en Braziliaanse klanken. Namen als Ronald Snijders, Orlando Julius en Ed Motta fungeren als gastartiesten op zijn in april 2018 verschenen plaat Welcome To The Colorful World of Arp Frique,net als de legendarische Kaapverdische zanger Americo Brito, die ook deel uitmaakt van de bezetting. Dus bind die plateauzolen maar onder en steek je afro op!

Bezetting
Niels Nieuborg – Arp Frique
Jasper Cremers – zang, gitaar, sythesizer
Erik Ritfeld – keyboard
Emmanuel Afriyie – drum
Marilonah Copra – zang, bas
Marissa Nyamekye – zang, keyboard
Gianna Tam – zang, percussie
Americo Brito – zang
English translation

ARP FRIQUE & FAMILY

freaky, sunny tropical disco

Arp Frique is the alter ego of Niels Nieuborg. From the age of seventeen, this Rotterdammer immersed himself in the vibrant world of Surinamese, Caribbean, Moroccan, Indian and Cape Verde; all music found in his home city. After working in a Caribbean restaurant he decided to make his passion his profession and started as a musician, DJ and producer.

Arp Frique refers to the sound of the Arp syhthesizer and to the song Le Freak by Chic, both conjure up a good idea of what sort of music the band plays. In Arp Frique & Family, those musical influences which have been brewing for so long under the surface have finally found their voice and their audience!

His records combine glittering disco of the seventies disco with afrobeat, Caribbean, Cape Verdean and Brazilian sounds. Names such as Ronald Snijders, Orlando Julius and Ed Motta appear as guest artists on his April Welcome to The Colorful World release of Arp Frique, just like the legendary Cape Verdean singer Americo Brito, who is also part of the line-up. So just dust your platforms shoes off and put your afro on and get ready to boogie!

Band Composition: – Niels Nieuborg – Arp Frique
Jasper Cremers – vocals, guitar, sythesizer
Erik Ritfeld – keyboard
Emmanuel Afriyie – drum
Marilonah Copra – vocals, bass
Marissa Nyamekye – vocals, keyboard
Gianna Tam – vocals, percussion
Americo Brito – vocals

Band links

Geniet alvast een beetje met onderstaande links.