MEMO PIMIENTO ELECTRIC ORCHESTRA

Psychedelische electro-cumbia
Houtpodium 2018

MEMO PIMIENTO ELECTRIC ORCHESTRA

Memo Pimiento Electric Orchestra is een behoorlijk lange naam voor een groep als deze. Dit orkest bestaat immers maar uit drie personen. Memo Pimiento is een live producer/muzikant die de gekste geluiden en effecten uit zijn analoge en digitale klavieren en sample-box tovert. Hij wordt daarin bijgestaan door een percussionist met een ongebreidelde energie en een dito zangeres/MC die weet hoe ze het publiek moet warm krijgen.

Dit alles resulteert in een soort psychedelische electro-cumbia: een zeer aanstekelijke mix van cumbia, chicha en aanverwante stijlen als sonidera (uit Mexico) en villera (Argentinië) met Europese electromuziek zoals synthpop, krautrock en industrial. Kraftwerk meets Latijns-Amerika.

Bezetting
Memo Pimiento – electronica, zang
Man.on – zang, MC
Victor Hugo – percussie
English translation

MEMO PIMIENTO ELECTRIC ORCHESTRA

Psychedelic electro-cumbia

Memo Pimiento Electric Orchestra is a pretty long name for a group like this. After all, this orchestra consists of just three people. Memo Pimiento is a live producer / musician who conjures up the craziest sounds and effects from his analog and digital keyboard and sample box. He is assisted in this by a percussionist with unrestrained energy and a ditto singer / MC who knows how to warm up the audience!

All this results in a kind of psychedelic electro-cumbia: a very catchy mix of cumbia, chicha and related styles like sonidera (from Mexico) and villera (Argentina) with European electro music such as synthpop, krautrock and industrial. Kraftwerk meets Latin America.

Band Composition:
• Memo Pimiento – electronics, vocals
• Man.on – vocals, MC
• Victor Hugo – percussion

Band links

Geniet alvast een beetje met onderstaande links.