SPINIFEX

Soufifex
Grenzeloos 2018

SPINIFEX

Wie van avontuurlijke muziek houdt op het scherpst van de snede mag Spinifex niet missen. Het contrast tussen vurige improvisatie en superstrakke arrangementen dient bij Spinifex als uitgangspunt voor een doorgaans explosief en eigentijds jazz geluid.

Met SOUFIFEX presenteert Spinifex deze keer een programma met muziek die geïnspireerd is door soefi-tradities uit verschillende werelddelen. Spinifex, vernoemd naar stug Australisch gras, klinkt op het eerste gehoor als een mix van punkjazz, vrije improvisatie en andere eigentijdse westerse muziek. Maar wie beter, intensiever luistert hoort onder de oppervlakte eeuwenoude Turkse en Indiase ritmes rond cirkelen.

Waar normaliter Spinifex bestaat uit 5 muzikanten heeft de groep voor dit project de hulp ingeroepen van de vooraanstaande Belgische trompettist Bart Maris, die net als zijn medemuzikanten “…ongebonden, vrij, wars van grenzen en geborneerde opvattingen [is]”, zoals Coen de Jonge in Jazzism de groep Spinifex kenschetste.

Bezetting

Bart Maris – trompet
Tobias Klein – altsaxofoon
John Dikeman – tenorsaxofoon
Jasper Stadhouders – gitaar
Gonçalo Almeida – basgitaar
Philipp Moser – drums

English translation

SPINIFEX

Soufifex

If you love cutting edge music Spinifex is not to be missed! The contrast between fiery improvisation and super lean arrangements results in an explosive and contemporary jazz sound.

With SOUFIFEX Spinifex presents a program with music inspired by Sufi traditions from different parts of the world. Spinifex, named after stiff Australian grass, sounds at first like a mix of punk jazz, free improvisation and other contemporary Western music. But if you listen carefully you can hear intense sounds of Turkish and Indian rhythms under the surface of the music. A Spinifex band usually consists of 5 musicians, but this group called in the help of the leading Belgian trumpet player Bart Maris for this project, who, just like his fellow musicians, is “… unbound, free, averse to limits and reversed views”, as Coen de Jonge in Jazzism the Spinifex group was characterized.

Band Composition:
Bart Maris – trumpet
Tobias Klein – alto saxophone
John Dikeman – tenor saxophone
Jasper Stadhouders – guitar
Gonçalo Almeida – bass guitar
Philipp Moser – drums

Band links

Geniet alvast een beetje met onderstaande links.