THE VENOPIAN SOLITUDE

Intrigerende avant-pop uit Maleisië
Grenzeloos 2018

THE VENOPIAN SOLITUDE

Veel groepen zijn eigenlijk niet in hokjes te passen. The Venopian Solitude is er zeker een van. The Venopian Solitude is in 2009 opgericht door de gehoofddoekte Suiko Takahara alias Taka. Aanvankelijk publiceerde zij haar nummers alleen op het internet, via youtube en bandcamp, en langzaam maar zeker creëerde zij op deze manier een steeds grotere following. Na het uitbrengen van haar debuutalbum besloot zij niet meer solo op te treden maar met een volledige band.

Met deze formatie zijn zij voor het eerst in Nederland te zien. The Venopian Solitude maakt een vreemdsoortige vorm van electronische popmuziek, waarin keyboard, sampler, gitaren en allerhande percussie versmelten tot een intrigerende en avantgardistische mix, waarin elementen vanuit de pop, indie, hiphop, rock en traditionele Maleisische muziek terug te vinden zijn. Taka zingt haar teksten afwisselend in het Engels en het Maleis.

Bezetting

Taka – zang
Kemat – sampler
Ruvi – percussie
Ariana – gitaar
Adam – keyboard
Shafiq – percussie
Kamal – gitaar

English translation

THE VENOPIAN SOLITUDE

Intriguing avant-pop from Malaysia

Many groups do not fit into the box of a particular music genre. The Venopian Solitude is certainly one of them. The Venopian Solitude was founded in 2009 by Suiko Takahara aka Taka. Initially she published her songs solely on the internet, via youtube and bandcamp, and in doing so slowly but surely created a growing following. After releasing her debut album she decided not to perform solo anymore but with a full band.

She will be playing for the first time in the Netherlands with the new band. The Venopian Solitude creates a strange form of electronic pop music, in which keyboard, sampler, guitars and all kinds of percussion merge into an intriguing and avant-garde mix, in which elements from pop, indie, hip hop, rock and traditional Malaysian music can be found. Taka sings her lyrics alternately in English and Malay.

Band composition:
Taka – vocals
Kemat sampler
Ruvi – percussion
Ariana – guitar
Adam – keyboard
Shafiq – percussion
Kamal – guitar

Band links

Geniet alvast een beetje met onderstaande links.