GAMELAN DE ARK

Een Indonesisch orkest bestaande uit verschillende bij elkaar horende instrumenten
Familietent 2018

GAMELAN DE ARK

Presentatie door leerlingen van groep 7B van Basisschool De Ark & workshop door gamelandocent Michiel Niemantsverdriet. 

Een gamelan is een Indonesisch orkest bestaande uit verschillende bijelkaar horende instrumenten: grote en kleinere gongs en ketels, instrumenten met metalen toetsen en trommels. Samenwerken en goed naar elkaar luisteren, daar draait het om bij het bespelen van de gamelan: alle muzikanten zijn namelijk even belangrijk en er is geen dirigent…   

Op basisschool De Ark krijgen alle leerlingen van groep 1 t/m groep 8 wekelijks onder schooltijd muziekles van de docenten van “Hallo Muziek”, waaronder les op een Javaanse gamelan. De leerlingen van de zeer muzikale groep 7B zijn binnen een half jaar echte gamelanexperts geworden. Ze laten dit graag aan u horen! 

Daarna is het de beurt aan het publiek: jong en oud zijn welkom het podium te betreden om deel te nemen aan een korte workshop olv gamelandocent Michiel Niemantsverdriet (Widosari, Conservatorium van Amsterdam, Hallo Muziek). 

Benieuwd hoe een gamelan klinkt en hoe het is om zélf mee te spelen in een gamelanorkest met originele Javaanse instrumenten? Ontdek het in de Familietent!

Bezetting
English translation
Here comes the translation