DABKE SPECIAL

Dabke Special 2018

DABKE SPECIAL

Dabke

Dabke is een Arabische volksdans die door mensen uit o.a. Irak, Syrië, Jordanië en Libanon gedanst wordt tijdens bijvoorbeeld bruiloften, openingen en andere feestelijke gelegenheden. In deze special waan je je even in een andere wereld en voor je het weet sta je mee te dansen alsof je nooit anders gedaan hebt!

Dabke workshop

Iedereen kan meedoen, de basis van de dans is simpel en kan je zo snel of langzaam uitvoeren als je wilt. Er zijn maar drie regels: je danst altijd samen, je telt tot zes en danst van links naar rechts. De workshop leert je in korte tijd de basis van de dans, zodat je de rest van je leven klaargestoomd bent voor elke Arabische bruiloft of verjaardag! De workshop wordt gegeven door het team van Dreaming of Syria en is ook geschikt voor mensen zonder danservaring. Tijden: Workshop A (voor volwassenen): 18.45-19.15 @Familietent Workshop B (voor kinderen vanaf 6 jaar): 18.00 – 18.30 @Familietent

Rizan Said

Tijdens deze special maak je niet alleen zelf kennis met de Dabke, je kan een optreden bijwonen van de ‘king of keyboard’, Rizan Said. Hij reist en treed op van Libanon tot Mexico en Amsterdam met zijn unieke eigen sound dat midden houdt tussen elektro en traditionele Arabisch / Koerdische muziek. 20.15-20.55 @Houtpodium

DJ Matrub

DJ Matrub staat met zijn alter-ego mps Pilot bekend om zijn ‘tropical & world’ sets, en weet met zijn speciale Dabke set iedereen aan het dansen te krijgen. Sinds 2016 werkt hij samen met de Stichting Dreaming of Syria en samen met deze stichting zet hij zich in om een andere kant van Syrië te laten zien. Matrub is de resident DJ van de Dabke Nights die door het hele land plaatsvinden waarbij iedereen – van Nederlander tot Syriër- hand in hand danst en de temperaturen al snel tot tropische hoogte stijgen. 21.00-22.45 @De Koepel
Foto credits: byMarcusValance