JAROMIR MULDERS

Geluid gebaseerd op visuele input
Houtnacht 2018

JAROMIR MULDERS

Jaromir is een programmeur, componist en designer. Zijn focus ligt op het maken van systemen die geluid produceren gebaseerd op visuele input. Zo neemt hij bijvoorbeeld algoritmes van de natuur en zoekt hij naar de grenzen en beperken van deze algoritmes. In dit proces worden nieuwe geluiden, vormen en structuren gevormd, verwerkt en teruggestuurd in het algoritme. 

Het ontwerpen en programmeren van eigen synthesizers, effecten en video is een belangrijk deel van Jaromir’s werk. Door het maken van zijn eigen gereedschap weet hij nieuwe interessante manieren van interactie tussen verschillende media te creëren. 

Bezetting
English translation

Jaromir Mulders

Jaromir Mulders is a programmer, composer and designer. His main interest is creating systems that produce sound based on visual input. For instance taking algorithms from nature and searching for the boundaries and limitations of those algorithms. In these processes new sounds, shapes or textures are created, processed and fed back into the algorithm. 

Designing and programming his own synthesizers, effects and video is an important part of his work.By creating his own tools he creates new and interesting ways of interaction between different media.