BEELDENDE KUNST

spraakmakende en eigenzinnige kunstenaars

Houtacts 2019

BEELDENDE KUNST

De oplettende bezoeker herkent op het festival een flinke dosis beeldende kunst. Al jaren dragen drie van Haarlems’s meest spraakmakende en eigenzinnige kunstenaars bij aan de uitstraling van het festivalterrein. Wie al eens op bezoek is geweest in het Jan en Piet Museum aan de Dijkstraat weet dat Jan Heijer en Piet Zwaanswijk garant staan voor een uitdagende en meeslepende ervaring. Met het meetingpoint van Piet en de diverse houtbewerkingen van Jan (waaronder het gedenkteken dat ook te zien was tijdens de Kunstroute in de Vijfhoek) heeft het Houtfestival een herkenbaar gezicht. Ook de kleurrijke kunstwerken van Ap Esenbrink, gemaakt van gerecyclede plastic voorwerpen, zijn niet te missen. De totempaal en vissen geven kleur aan het park.