Benjamin Herman’s Bughouse

Opwindende symbiose van punk en jazz

Jazzsaxofonist Benjamin Herman werd vorig jaar 50 en een van zijn lang gekoesterde wensen was een project starten waarin punk, zijn eerste liefde, met jazz samengaat. Dit resulteerde in Bughouse.

Bughouse speelt knallende en opwindende punkjazz: korte maar krachtige composities waarin Benjamin Herman zijn veelzijdigheid laat schitteren. Maar hij niet alleen natuurlijk, Bughouse als geheel staat als een huis. Zijn scheurende saxofoon wordt ondersteund door turbodrummer Olav van den Bergh (o.a. Lärm) en bassist Peter Peskens (Jungle By Night, Mysterons) als retestrak ritmetandem, en dé jazzgitarist van de nieuwe generatie Reinier Baas als slag- dan wel solo-gitarist. One two three four!

ZONDAG 16 JUNI 2019

GRENZELOOS

19.30 – 20.15 UUR

Over de band

Bezetting

Benjamin Herman – saxofoons
Olav van den Berg – drum
Peter Peskens – bas
Reinier Baas – gitaar