DOCUMENTAIRES

DOORLOPEND DOCUMENTAIREPROGRAMMA

In de filmcontainer (en op zondagavond ook in Caravantgarde) kun je gedurende het hele festival genieten van een serie prachtige documentaires van verschillende filmmakers. Deze serie is samengesteld door Josephine Drehmanns, Joris Rosenhart en Sophie van Os.

Zar Ali – Joris Rosenhart, Sophie van Os, Josephine Drehmanns

Mensenrechtenactivist Zar Ali Kahn Afridi komt uit de FATA regio (Pakistan). Hij verliet zijn thuisland en zocht shelter in Nederland. In deze preview krijg je te zien hoe hij integreert en hoe hij zijn activisme voortzet.

Speeltijden: Zaterdag 18:00 | 23:15 – Zondag 13:00 | 19:45 | 22:00

Boeren met toekomst – Yara Hannema

De landbouw in Nederland staat aan de vooravond van een grote verandering. In deze documentaire laten drie Nederlandse boeren zien hoe zij te werk gaan en waarom zij hebben gekozen voor een duurzame bedrijfsvoering. Want wie wil er nu niet eerlijk en gezond eten? De Boeren met Toekomst maken nu het verschil en zijn de voorlopers in het nieuwe circulaire systeem.

Speeltijden: Zaterdag 18:30 – Zondag 13:30 | 18:30 | 20:15

Ster! – Nienke Eijsink

De jeugddocumentaire Ster! is een portret van de 10-jarige Eliyha. Eliyha heeft een droom; hij wil een beroemde musical ster worden! Terwijl hij vanaf het dak van zijn flat naar de sterren kijkt, droomt hij van de villa die hij voor zijn moeder wil gaan kopen als hij straks rijk en beroemd is.

Speeltijden: Zondag 13:45 | 15:45

Een goede moslima – Frans Bromet & Yeter Akin

Frans Bromet en Yeter Akin, die samen eerder de film Eerwraak (HUMAN) maakten, onderzoeken de gevoeligheden en problemen waarvoor jonge moslima’s in de Nederlandse samenleving staan. Hoe navigeer je als jonge islamitische vrouw in een samenleving waarvan de moraliteit haaks lijkt te staan op hoe je je in je eigen moslimgemeenschap hoort te gedragen? En hoe ga je om met de religieuze regels van de eigen gemeenschap.

Speeltijden: Zaterdag 19:30 – Zondag 18:15 | 19:30 | 21:15

Fighting for life – Jamillah van der Hulst

De documentaire Fighting for Life geeft een unieke inkijk in de Zuid-Afrikaanse gevangenis Drakenstein Correctional Center en in het werk van de Nederlandse bokscoach Sharita van der Hulst die daar een boksprogramma heeft opgezet voor gevangenen. Sharita heeft een sterk geloof in de kracht van sport. Met haar professionele en enthousiaste inzet weet Sharita het vertrouwen te winnen van de gevangenen. Ze spreken vol lof over hetgeen zij leren en hoe dat hen verder helpt in hun verblijf binnen de gevangenis en ook daarbuiten.

Speeltijden: Zaterdag 21:00 – Zondag 16:30 | 21:00

Pedro – Joris Rosenhart & Josephine Drehmanns

Pedro is een mensenrechtenactivist uit Colombia. Momenteel is hij gast van Shelter City Haarlem. Het Shelter City-initiatief biedt mensenrechtenactivisten van over de hele wereld een tijdelijk verblijf van drie maanden waarin ze hun werk veilig en effectief kunnen voortzetten. Pedro zet zich onder andere in voor het verbouwen van gewassen, drugsbeleid en armoede in Colombia.

Speeltijden: Zaterdag 22:00 – Zondag 16:00 | 18:00

Bardsongs – Sander Francken

Sander Francken verfilmde drie wijze, oude volksverhalen. Zijn film Bardsongs begint met het verhaal van twee plasticophalers in Rajasthan. Vader en zoon. Niemand in hun omgeving snapt waarom de vader niet juicht bij geluk en huilt bij ongeluk. Maar hij blijkt beter dan wie ook in de gaten te hebben dat geluk niet altijd gelukkig maakt en – omgekeerd – dat pech niet altijd ongelukkig maakt.

Speeltijden: Zondag 12:00 | 14:15 | 16:15

Oyfn veg shteyt a boym – Vita Soul Wilmering

Een intiem portret van een Joodse man en de filmmaker zelf. Via een gedeelde liefde voor Joodse muziek, ontstaat er een speelse ruimte waarin ze veel tijd met elkaar doorbrengen en onderwerpen aansnijden die lang verzwegen bleven.

Speeltijden: Zaterdag 22:30 – Zondag 17:30 | 22:30