DubbelBelicht

door Marisa Beretta

Veldacts 2019

DUBBEL BELICHT

Nieuw dit jaar op het festivalterrein is dit unieke project, waar leerlingen van verschillende scholen en ouderen uit Schalkwijk bij elkaar komen. Ze hebben elkaar nog nooit ontmoet en hoewel het leeftijdsverschil groot is hebben ze in ieder geval een ding gemeen: ze wonen in dezelfde wijk. Ze gaan samen op stap, vertellen hun eigen verhaal en maken foto’s van elkaar en de omgeving waarin ze leven. Op verschillende plekken op het terrein vind je tijdens Houtfestival meerdere van deze dubbelportretten uitgelicht. 

Het project is onderdeel van het programma ‘Haarlems Goud’van Hart Haarlem, waarin cultuur, zorg en welzijn worden samengebracht.  Op zijn beurt is dit onderdeel van het programma ‘Age Friendly Cultural City’, waarin de Gemeente Haarlem partifcipeert