Etenesh Wassié Trio

Fascinerende en avontuurlijke ethiojazzpunkklassiek

Houtfestival 2019

ETENESH WASSIÉ TRIO

Etenesh Wassié begon met zingen in de azmari-café’s van Addis Abeba in de jaren 90 en viel op door haar gedurfde improvisaties van traditionele muziek. In 2007 ontmoette zij de Franse bassist Mathieu Sourisseau, wat het begin inluidde van hun spannende samenwerking. De diepe stem van Etenesh Wassié combineert wonderwel met het inventieve basspel van Mathieu Sourisseau, dat geïnspireerd is op noise, rock en jazz.

Nu en dan wordt er samengewerkt met andere artiesten, zoals op hun laatste plaat Yene Alem uit 2018 met de klassieke celliste Julie Läderach. Bas Springer (Mixedworldmusic.com) schreef: “er valt zoveel te genieten en te ontdekken aan deze avontuurlijke muziek, dat je als luisteraar oren te kort komt.” “Een absolute aanrader” volgens Moors Magazine, en ook onze zuiderburen juichten: ” Het resultaat is ronduit verbijsterend en fantastisch” (Tropicalidad).

En nu komt de contrabassist Sébastien Bacquias het duo versterken. Voor het eerst zal het Etenesh Wassié Trio in Nederland te zien zijn! En reken maar dat dit ook muzikaal vuurwerk op gaat leveren.

Bezetting

Etenesh Wassié – zang
Mathieu Sourisseau – akoestische bas
Sébastien Bacquias – contrabas

Band links

Geniet alvast een beetje met onderstaande links.