Onipa

rauwe, explosieve afrogrooves

Houtfestival 2019

ONIPA

Onipa betekent ‘mens’ in het Akan, de oude taal van de Ashanti uit Ghana. Dit Londense kwartet staat voor verbinding en samenwerking. De groep is het geesteskind van Kweku of Ghana (K.O.G.) van K.O.G. & The Zongo Brigade en Tom Excell van Nubiyan Twist, en katapulteerde zich in september 2018 plots de internationale muziekscene in met hun Open My Eyes ep.

Geen wonder, want men hun vernieuwende mix van diepe afro grooves, electronica en hun rauwe, explosieve live-show weten ze het publiek op te zwepen. Repeterende soukous-riffs, rap, electronica en nog veel meer. Denk aan een energieke mix waarin Konono No. 1. Shangaan Electro, Débruit en Songhoy Blues samen met elkaar gigantisch uit hun dak gaan. En met ons natuurlijk!

Dit optreden vindt plaats in het kader van Zoca Flava, een samenwerking van Patronaat, Reggae Movement en Houtfestival.

Bezetting

K.O.G. – vocalen, balafoon, percussie
Tom Excell – gitaar, percussie, electronica
Dwayne Kilvington – synths
Finn Booth – drum

Band links

Geniet alvast een beetje met onderstaande links.