Romperayo

feestelijke psychedelische cumbia uit Colombia

Houtfestival 2019

Romperayo

Romperayo brengt hun eigen prettig gestoorde en hedendaagse versie van cumbia en andere Colombiaanse tropische ritmes. Hun psychedelische maar o zo dansbare geluid balanceert op het grensvlak van muzikale gekte en genialiteit. Met behulp van stuwende bassen, gierende gitaarsolo’s, maffe orgeltjes en opzwepende drumpatronen wordt ieder publiek volledig ingepakt, zoals festivals als Roskilde, Welcome To The Village en Zwarte Cross kunnen beamen.

Romperayo komt voort uit de nieuw Colombiaanse muziekscene die hun eigen muzikale wortels op een fascinerende manier herinterpreteert. Basis zijn de traditionele ritmes, maar die worden verpakt in een hedendaagse jas van electronica, seventies psychedelica en muzikale humor. Andere groepen uit deze scene zijn ondermeer Meridian Brothers, Frente Cumbiero en Los Pirañas.

Romperayo bracht begin dit jaar hun tweede plaat Que Jue? uit.

Bezetting

Pedro Ojeda – drum, percussie
Juan Manuel Toro – sampler, toetsen
Jhon Socha – bas
Guillo Cros – electrische gitaar

Band links

Geniet alvast een beetje met onderstaande links.