RONALD SNIJDERS & BAND

RONALD SNIJDERS & BAND

Ronald Snijders is al vanaf de jaren zeventig een der bekendste Surinaamse musici in Suriname, Nederland en daarbuiten. Hij is een muzikale wereldburger, creatieve duizendpoot en een buitengewoon veelzijdig en talentvol toonkunstenaar. Daarnaast is hij een top performer en componist die met name door zijn fluitspel bekendheid geniet.

Ronald Snijders werd geboren in 1951 te  Paramaribo, als zoon van de bekende componist, dirigent en fluitist Eddy Snijders. Ronald bracht meer dan 50 cd’s uit, waaronder een 20 cd box en een lp die een Edison nominatie in de categorie Werelmuziek kreeg.. Hij produceerde ook enkele cd’s met  oude Surinaamse kinderliedjes als Ala presi en Faya siton, en eigen nieuwe liedjes.

Intussen verscheen over hem de filmdocumentaire getiteld “Easy man”. En eerder op Klokhuis is er een leuk filmportret over hem te vinden. en fluitspel. Zijn Ronald Snijders band, bestaat al vanaf midden jaren zeventig onder verschillende andere namen en bezettingen. Hiermee geeft hij live gestalte aan de omschreven veelzijdigheid en roots, waarbij improvisatie en andere creativiteit in de door hem geschreven stukken centraal staan en er veel contact met het publiek wordt gemaakt. Surinaamse ritmen als kawina en kaseko worden hierbij gecombineerd of afgewisseld met funk, jazz, soul, Braziliaans en world. Door al deze swingende elementen kan het publiek vaak niet stil blijven zitten. Hij speelde in West Afrika en Zuid Afrika, Latijns Amerika, Suriname, Frans Guyana, de VS en Europa.

In de afgelopen periode was hij in Nederland te zien in onder andere VPRO Vrije Geluiden tv, The Great Wide Open, Het Bevrijdingsfestival, Venlo Zomerfeesten, De Zomer fietsjazztour, het Kwaku summerfestival, het Koningsdagconcert,  Northsea, Northsea around town, het Keti koti festival, de Nacht van de militaire muziek en het Concertgebouw Amsterdam hij binnnenkort weer optreedt.

Band links

Geniet alvast een beetje met onderstaande links.