Hout@Slachtstrand 2021

Kaito Winse (Burkina Faso)

ZONDAG 19 SEPTEMBER 2021, 16.30-17.00 UUR

Kaito Winse komt uit een familie van griots: zangers/dichters die lokale verhalen en geschiedenis bezongen en beschreven. Kaito eert die traditie, maar op een moderne manier. Bijvoorbeeld met een lied over de coronacrisis.

Kaito Winse staat solo op het podium, en dat is geen gemis. Hij zingt en speelt verschillende West-Afrikaanse instrumenten: fluit, percussie en mondboog. Ook kan hij zijn stem als een instrument laten klinken. Zoals in de vocale percussie in het aanstekelijke Ici the world.

Hij weet allerlei betoverende klanken uit zijn instrumenten te krijgen. En hij zingt met de diepe, krachtige stem en gedrevenheid die je nodig hebt als je een stam, voorouder of geest wilt laten luisteren.

Op Hout@Slachtstrand speelt hij songs van zijn album Kaladounia. Verwacht een mix van traditionele liederen en ritmes en meer moderne songs over thema’s als spiritualiteit, natuur en de wens om iets goeds te doen met onze tijd op aarde.

Bezetting

Kaito Winse – Zang, fluit, percussie, mondboog

Kijk en luister

Bandlinks