Hout@Slachtstrand 2021

Yīn Yīn

ZONDAG 19 SEPTEMBER 2021, 17.45-18.45 UUR

Heb je zin in een swingend staaltje Thai-psychfunk? Dan ben je bij Yīn Yīn aan het juiste adres!

Met zijn psychedelische mix van Thaise funk, disco, elektronica en wereldmuziek veroverde de Maastrichtse band de afgelopen jaren podia en festivals als Lowlands, Grasnapolsky en Eurosonic Noorderslag. En met het al even spetterende debuutalbum ‘The Rabbit That Hunts Tigers’ (2019) op zak zullen de heren ongetwijfeld ook de door corona vastgeroeste heupen in Haarlem weer in beweging weten te brengen.

Oprichters Kees Berkers en Yves Lennertz omschrijven hun muziek als Thaichedelica, al neigen de nummers net zozeer naar de psychedelische (Turkse) disco van Altin Gün als naar de eveneens van Thaise invloeden voorziene laidback-rock van Khruangbin. Het dubbele yin in de bandnaam verwijst inderdaad naar het Chinese evenwichtssymbool, al is het niet in balans door het ontbreken van yang. Maar juist die disbalans is noodzakelijk om muzikale grenzen op te rekken, zo menen de Limburgers. Een opvatting die als in een mal gegoten lijkt voor dit festival.

Bezetting

Kees Berkers
Yves Lennertz
Robbert Verwijlen
Remy Scheren
Gino Bombrini

Kijk en luister

Bandlinks