Houtfestival 2022 een groot succes

Het Houtfestival kon na twee stille jaren weer rekenen op een enthousiast publiek. Ruim 19.000 bezoekers wisten de weg naar het gratis festival in de Haarlemmerhout goed te vinden. Op zaterdag 18 juni en zondag 19 juni was Haarlem het middelpunt met muziek, het Kinderfestival, Tiny Festival, leuke straatacts en fijne foodtrucks. In totaal waren er bijna 60 optredens, voorstellingen en exposities en bracht het Houtfestival bijzondere acts en bands naar Haarlem, waarbij veel talent van eigen bodem hun opwachting maakte.

Een bijzonder programma voor iedereen!

Na twee jaar corona had het Houtfestival een sterke behoefte om eindelijk weer een groot en bijzonder programma te kunnen presenteren – en met succes. De Houtnacht zorgde op zaterdag voor een uitzinnig publiek die zich onderdompelde in het ruime aanbod en genoten van reggae, hiphop, dance en rap. Zoals altijd, was veel aandacht besteed aan jong talent op het podium te zetten, zoals Jesco, Burners en Phil Meds.

Op de zonnige zondag zorgde een energiek programma bij het Houtpodium voor dansende mensen met Avalance Kaito en Bacchanalia. De grote tent van Grenzeloos, van oudsher de plek voor meer beschouwende wereldmuziek, was bij het optreden van Primos del Norte en Dareyn helemaal vol.

Het Kinderfestival en Tiny Festival trokken ook veel publiek. Zo sloten de Hippe Gasten af voor een uitzinnig jong publiek en konden kinderen huttenbouwen of knutselen. Bij het Tiny festival, speciaal voor deze 35 ste editie opgezet, konden bezoekers suggesties doen voor de spoken word performances van Wakker.

“Ik heb het festival de laatste twee jaren gemist, dus het was weer superfijn hier te zijn.” (Brigitte 47 jaar oud) .

“Ik woon twee jaar in Haarlem en kende het festival niet, maar ben zeer verrast door de sfeer en de muziek. En dat het gratis is, vind ik geweldig. Ik kom volgend jaar weer.” (mevrouw Van Dijk, 61 jaar oud)

Het Houtfestival kijkt naar de toekomst

Het Houtfestival wil nog minstens 35 jaar dit evenement voor de bewoners van de stad Haarlem organiseren, waarbij de blik op de toekomst is gericht. Met de erkenning van de Europese subsidie ´Sounds of Europe´, uitbreiding van de internationale en lokale samenwerkingen en plannen om gedurende het jaar (kleine) evenementen te organiseren, gaat dat zeker lukken. Renske Leijten, de voorzitter van het Houtfestival, spreekt de ambitie helder uit: “Houtfestival, wereldberoemd in Haarlem.”

De volgende editie van het Houtnacht en Houtfestival is op zaterdag 17 en zondag 18 juni 2023.

Foto’s: Roel Syperda.

Blijf op de hoogte