Klezmagic

 

Stap binnen in de betoverende wereld van Klezmagic, een sprankelende Klezmer- en Balkanband die de straten van Amsterdam en ver daarbuiten doet zinderen van energie en levensvreugde. Het verhaal begon in 2008 op de Muziekschool Amsterdam, waar de visionaire Turkse klarinettist Emirhan Tuğa de droom koesterde om Nederlandse jongeren te laten kennismaken met de betoverende klanken van de Balkanmuziek. Wat begon als een bescheiden initiatief groeide uit tot een negenkoppige groep van jonge, gepassioneerde muzikanten, gedreven door een diepe liefde voor de rijke tradities van de Balkan en de Joodse klezmer.

De muzikale creativiteit van Klezmagic wordt gevoed door inspiratiebronnen als de Amsterdam Klezmer Band, Goran Bregović en het Barcelona Gypsy Balkan Orchestra. Met al enig wat releases op hun naam is Klezmagic al heel heel Europa afgereisd om clubs, café’s, pleinen en festivals op hun kop te zetten en dat gaan ze dit jaar ook zeker op Houtnacht doen!

Meer over deze artiest

 

Meer over het programma

Houtfestival

16 juni 2024
Verrassende optredens van topmuzikanten uit de hele wereld.

Houtnacht

15 juni 2024
Avond vol nieuwe ervaringen en met muziek uit allerlei genres.

Kinderfestival

16 juni 2024
Theater, verhalen en muziek voor jong en oud.