Eskalatie: ska! ska! ska!

 

Ska is niet dood! Deze jonge Haarlemse punks hebben maar liefst 9 koppen (of 10, 11? We zijn de tel kwijt) bij elkaar gestoken om ska een nieuw leven in te blazen. Dat doen ze met een rauw randje en met de nodige inspiratie uit de ska en punk.

De oplettende luisteraar hoort de inspiratie vanuit de vroege ska periode, maar de band is overduidelijk beïnvloed door de Two Tone ska periode met bands als The Specials, The Selecter en Madness. En met dat rauwe randje hoor je weer wat modernere ska (punk) invloeden als De Hardheid terug. Dat punk randje komt overigens ook niet zomaar ergens vandaan. De band bestaat onder andere uit leden van Haarlemse toonaangevende punk bands Eddy and the Roadcrew en Achterlicht (die vorig jaar Houtnacht opende!)

Nog niet zo gek lang terug speelde Eskalatie pas hun eerste show met niemand minder dan de Haarlemse Ska veteranen van The Bouncers en nu openen ze alweer Houtnacht festival 2024, dus zorg dat je op tijd bent om lekker te skanken en de naam Eskalatie te
SKA-nderen!

Meer over deze artiest

 

Meer over het programma

Houtfestival

16 juni 2024
Verrassende optredens van topmuzikanten uit de hele wereld.

Houtnacht

15 juni 2024
Avond vol nieuwe ervaringen en met muziek uit allerlei genres.

Kinderfestival

16 juni 2024
Theater, verhalen en muziek voor jong en oud.