Frank van der Krieke

Mag ik mijzelf voorstellen? Ik ben Frank van der Krieke, geboren en getogen in Haarlem sinds 1966. Al sinds Bevrijdingspop in 1987 op de Botermarkt ben ik vrijwillig betrokken bij het slepen, sjouwen en bouwen van podia, tenten, hekken en stroomvoorzieningen voor de Haarlemse festivals. Mijn avontuur begon daar en evolueerde naar een diepere verbondenheid met Het Houtfestival, een kleinschaliger, gezelliger evenement dat onze kernwaarden omarmt met wereldmuziek die dichtbij ons hart staat.

De afgelopen decennia hebben festivals een centrale rol in mijn leven gespeeld. Zelfs toen ik af en toe een festival moest overslaan vanwege de geboorte van onze zomerkinderen, heeft mijn betrokkenheid nooit gewankeld. Sinds 2009 ben ik onafgebroken actief bij het Houtfestival betrokken, en het is een waar genoegen geweest om dit avontuur met mijn gezin te delen. Eva en Zoë zijn al lang onderdeel van deze prachtige ervaring, terwijl Dante, Ezra en Thije nu ook besmet zijn met het Hout-virus.

Het mooiste aan dit festival is niet moeilijk uit te leggen aan medevrijwilligers. Samen zetten we een schitterend feest neer met muziek, dans, theater en heerlijk eten van over de hele wereld. Van een kaal grasveld in de Hout transformeren we naar een levendige plek, en binnen die periode gebeurt er iets magisch. Persoonlijk geniet ik het meest van de collectieve inzet van mijn gezin, maar ook van de vreugde die voortkomt uit samenwerking met geweldige mensen.

Het Houtfestival is een plek waar iedereen die een dag of een paar dagen in juni vrij heeft, zich zou moeten aanmelden als vrijwilliger. Het lijkt soms chaotisch, maar na verloop van tijd zie je dat iedereen enthousiast zijn of haar rol oppakt. Er is ruimte voor ieders talent, of je nu rijplaten sleept, podia bouwt, de catering verzorgt of als stagemanager optreedt. Samen slagen we erin omdat iedereen belangrijk is.

Dit festival gaat echter verder dan alleen vermaak. Het is een noodzakelijke ervaring in onze wereld vol polarisatie. Het opent je ogen voor de diversiteit aan volken en culturen die onze planeet bewonen en die zoveel moois te bieden hebben. Het verbreedt je horizon en bestrijdt beperkende denkbeelden die nooit hebben bijgedragen aan een betere samenleving.

Mijn persoonlijke hoogtepunten variëren van Congolese neo-punk tot postmoderne Colombiaanse muziek, alles onder het genot van verrukkelijk eten. Maar de meest dierbare herinneringen zijn die aan meneer Anansi, die fantastische verhalen uit de Antillen deelde. Zelfs nu onze kinderen volwassen zijn, praten ze er nog steeds over. Terwijl ik dit schrijf, groeit mijn enthousiasme voor Houtfestival 2024 alleen maar meer.

Mijn ultieme tip voor jou als bezoeker? Kom gewoon! Neem je vader mee naar de Hout op Vaderdag, geniet samen van al het moois dat de wereld te bieden heeft. Laten we samen zitten op het gras en de magie van dit festival ervaren zolang het nog kan.

Ik kijk er enorm naar uit om jou te verwelkomen op het Houtfestival 2024!

Ik meld mij aan en ga ook helpen!

11 + 15 =