Markt: veelgestelde vragen

Ben je marktkraamhouder en wil je meer weten over onze festivalmarkt? Bekijk hier de veelgestelde vragen.

Heb je na het lezen van deze vragen nog andere vragen? Stuur dan een mail naar markt@houtfestival.nl.

Inhoud

Welke zaken moet ik zelf meenemen?

Alle zaken die veilig en hygiënisch koken zeker stellen, minstens:

  • Een goedgekeurde brandblusser (voorzien van een Keuringssticker, minimaal 6 kg poeder en geschikt voor klasse A, B, C en E);
  • Goedgekeurde én geaarde kabels;
  • En een eigen kabelhaspel van 50 meter.

Waarop wordt gecontroleerd tijdens het festival?

  • De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) controleert op naleving van regelgeving rondom voedselveiligheid. De NVWA zijn in het verleden langsgekomen op het Houtfestival om verscheidene marktkraamhouders te controleren.
  • De gemeente en brandweer controleren op veiligheid in zijn algemeenheid. Ze controleren onder andere of de tenten en zeilen brandveilig en windvast zijn en of mensen zich nergens aan kunnen bezeren.
  • De festivalorganisatie controleert op de aanwezigheid van alle zaken die veilig en hygiënisch koken zeker stellen (zie ‘Welke zaken moet ik zelf meenemen?’).
  • Tevens controleert de festivalorganisatie op het verbruik van elektra. Indien significant meer wordt verbruikt dan opgegeven, moet men bijbetalen

Hoe zit het met water?

Dat is op het terrein aanwezig en is gratis te gebruiken.

Vanaf hoe laat mag ik het terrein op om op te bouwen?

Op zondagochtend is het terrein vanaf 08.30 uur te betreden. Eerder is niet toegestaan en ook niet mogelijk. Je hebt dan tot 11.00 uur de tijd om je auto en aanhanger te ontladen en van het terrein af te halen.

Mogen auto’s blijven staan?

Nee, auto’s mogen niet op het terrein blijven staan. Deze kunnen onder andere geparkeerd worden in de parkeergarage in het Provinciehuis.

Waar kan ik parkeren?

Dat kan onder andere bij de parkeergarage bij het Provinciehuis.

Tot wanneer kan ik mij opgeven?

Dat kan tot twee weken van tevoren. Daarna wordt de definitieve planning en veldindeling gemaakt.

Tot wanneer kan ik annuleren?

Annuleren kan tot 3 weken voor de aanvang van het festival. Indien er tussen de 1 en 2 weken voor aanvang opzegt wordt, worden er 50% van de borg in rekening gebracht. Indien er minder dan 1 week voor aanvang geannuleerd wordt, is de totale borg verschuldigd.

Waarom moet ik annuleringskosten betalen?

Alle acts en onderdelen op het festival worden bekostigd uit verwachte inkomsten. Daar horen ook de inkomsten van de markt bij. Als inkomsten op het laatste moment wegvallen, draait het festival verlies. Tevens is het zo dat om de markt mogelijk te maken er allerlei zaken worden ingekocht; denk aan bekabeling, aggregaten, rijplaten, hekken. Ook deze kunnen niet op het allerlaatste moment worden afbesteld. Er zijn dus ook al kosten gemaakt. Om die reden zijn we genoodzaakt annuleringskosten in rekening te brengen. Zit je met twijfels of vragen? Neem dan gerust even contact op met ons via markt@houtfestival.nl.

Waarom mag ik geen dranken verkopen?

Omdat drankverkoop één van de inkomstenbronnen van het Houtfestival is.

Wat is de achtergrond van het biologisch afbreekbaar wegwerpbestek?

Het Houtfestival maakt werk van duurzaamheid. In 2020 hebben we hiervoor zelfs de A Greener Festival Award gewonnen. Deze mooie resultaten kunnen we alleen voortzetten als iedereen zijn steentje bijdraagt. Het gebruiken van biologisch afbreekbaar wegwerpbestek is een van de manieren waarop we bijdragen aan een duurzamere omgeving. Biologisch afbreekbaar wegwerpbestek kan samen met etensresten in één container en zodanig verwerkt worden.

Waarom is het gebruik van biologisch afbreekbaar wegwerpbestek niet vrijwillig?

Enerzijds omdat dit het voor de bezoekers onduidelijk maakt waar ze de voedselresten (en bestek) in moeten deponeren, anderzijds om de deelnemers aan de markt te laten zien hoe het ook anders kan dan het ‘vertrouwde’ plastic.

Wanneer krijg ik mijn betaalde borg terug?

Als de standplaats is achtergelaten in een nette staat, men zich gedraagt zoals de festivalorganisatie voor ogen heeft en het kassasysteem is ingeleverd bij de marktmeester, dan zal de borg na afloop van het festival door de marktmeester worden overgemaakt op je rekening.

Mijn organisatie is niet btw-plichtig, kan ik dan de btw aftrekken van de factuur?

Nee, dat kan niet. Onze stichting draagt btw af over commerciële activiteiten en derhalve berekenen wij ook btw door aan de marktdeelnemers.

Ik heb de factuur ontvangen. Is het ook mogelijk om contant te betalen op de festivaldag?

Contant betalen op de festivaldag is niet mogelijk. De betaling garandeert je plek op het festival, alleen een aanmelding doet dat niet. Vanwege de diversiteit moeten we zeer regelmatig ‘nee’ verkopen aan geïnteresseerden. Indien de standaard betalingstermijn van 14 dagen is verstreken zonder tegenbericht, ontvang je van ons een mail waarin we aangeven dat je nog 7 dagen hebt om te betalen voordat we ‘je plaats’ weer beschikbaar stellen.