Chupame El Dedo

Houtfestival | Houtpodium | Zondag 18 juni 2023 | 18.00 uur

Chupame El Dedo (zuig m’n vinger), is een samenwerking tussen de Colombiaanse bands Meridian Brothers en Romperayo, of om preciezer te zijn, tussen Eblis Alvarez respectievelijk Pedro Ojeda. De groep startte aanvankelijk als een eenmalig project. Het idee erachter was om de death metal sound te herdefiniëren door sterke elementen uit de tropical muziek toe te voegen.

Het grote success van hun optreden deed de band besluiten door te gaan. In 2016 bracht Chupame El Dedo hun eerste plaat uit. Vervormde stemmen, metal en zelfs soms gabberhouse-achtige cliché’s worden gemixt met tropische ritmes zoals salsa, cumbia, currulao en reggaeton. In 2019 volgde hun tweede album.

Verwacht tropische gedesoriënteerde gekte, hopeloos ontwrichte stijlen en vreemdsoortige geluiden.

Meer over deze artiest

Instagram

Bandcamp

Houtfestival

Verrassende optredens van topmuzikanten uit de hele wereld.

Houtnacht

Avond vol nieuwe ervaringen en met muziek uit allerlei genres.

Kinderfestival

Theater, verhalen en muziek voor jong en oud.