OP HET VELD: KUNST EN OPTREDENS

ZATERDAG 17 JUNI 2023
ZONDAG 18 JUNI 2023

Op het veld van het festival is er ook veel te beleven en te doen. Naast lekkere wereldgerechten die je kunt proberen zie je ook mooie kunst en bijzondere veldacts. Neem je kleedje mee en laat je verrassen…

AcroCordion

Houtfestival | Veld | Zondag 18 juni 2023 | 14.30 uur en 16.00 uur

AcroCordion is een komische circusact vol acrobatiek en livemuziek op accordeon. Een unieke samenwerking tussen een Keniaanse acrobaat en een Nederlandse accordeoniste. Het is een charmante familievoorstelling die je meeneemt op een komisch avontuur, een botsing van culturen en kunstvormen. De show is grappig, verbazingwekkend en ontroerend en heeft een hoge Afrikaanse energie.

Twee heel verschillende karakters dagen elkaar uit en brengen hun werelden samen. De gekke grappige acrobaat die iedereen verbaast met zijn geweldige stunts, sprongen en dans. De elegante en naïeve accordeoniste die je betovert met haar muziek en onverwachte trucs. The show must go on, het leven gaat door, de muziek moet doorgaan, zelfs als je met accordeon hoog in de lucht wordt getild.

Kiki Weerts

Kiki beschildert doeken, muren, jassen, gitaren, auto’s, bussen en zo meer. Denk aan retro filmaffiches, rock-‘n-roll artiesten, eenhoorns, circus, fantasy, extravaganza, pin-ups, nostalgie, punkgodinnen, kermis, speelgoed en tijgers. Daarnaast geeft zij schilderworkshops en ‘next level’ face & body art voor jong en oud.

Op het Houtfestival verzorgt zij dit jaar kunst voor bij het Meeting Point.

 

Kung fu demonstratie

Houtfestival | Veld | Zondag 18 juni 2023 | 15.30 uur

Al jaren geeft Shaolin Centrum Haarlem een kung fu demonstratie op het houtfestival. Net zoals dat het festival gegroeid is, zijn ook de vaardigheden van het demo team gegroeid. Ieder jaar wordt het dus ook een beetje spectaculairder. Wat er te zien zal zijn is zowel kung fu met wapens als zonder wapens. Alleen of met partner en langzaam of snel. Kortom vechtkunst in zijn meest complete vorm.

Leeuwendans

Houtfestival | Veld | Zondag 18 juni 2023 | 16.30 uur

Niets geeft de Chinese cultuur zo mooi weer als de leeuwendans. Het is een kleurrijk geheel dat ondersteund wordt door drums, bekkens en gong. Om de dans goed uit te voeren is kracht, lenigheid en inlevingsvermogen nodig.

Shaolin Centrum Haarlem zal met drie leeuwen aanwezig zijn op het Houtfestival.

Piet Zwaanswijk

Foto: Stef Backx.

De Haarlemse kunstenaar Piet Zwaanswijk maakt kunst in allerlei vormen en technieken en over verschillende onderwerpen. Zijn kunst kan ingetogen zijn en uitbundig, absurdistisch en realistisch, grillig en onvoorstelbaar. Piet Zwaanswijk ontving voor zijn werk o.a. de Koninklijke Prijs voor Vrije Schilderkunst en de Haarlemse cultuurprijs de Gouden Olifant.

Vanaf het allereerste begin is Piet Zwaanswijk betrokken geweest bij het Houtfestival. Elk jaar verzorgt Piet Zwaanswijk kunst voor de Meeting Point op het veld. 

Ap Esenbrink

Foto: Harry van Kesteren.

Net als vorige keren, staat er ook dit keer weer een totempaal op het veld, gemaakt door beeldend kunstenaar Ap Esenbrink.

Meer over het programma

Houtfestival

Verrassende optredens van topmuzikanten uit de hele wereld.

Houtnacht

Avond vol nieuwe ervaringen en met muziek uit allerlei genres.

Kinderfestival

Theater, verhalen en muziek voor jong en oud.