Nusantara Beat

Houtfestival | Houtpodium | Zondag 18 juni 2023 | 20.00 uur

De zeskoppige band Nusantara Beat is opgericht in Amsterdam door een groep muzikanten die zich verbonden voelen met hun Indonesische roots en cultuur. De bandleden hebben ervaring in verschillende andere bands, zoals Jungle By Night, Altin Gün, Pom, EUT, The Mysterons, Maple en Surf Aid Kit. VPRO’s 3voor12 noemde hen daarom al een supergroep. Nusantara Beat creëert tropische en mystieke klanken, geïnspireerd door traditionele Indonesische songs uit de 20e eeuw.

De bandleden combineren hun liefde voor de traditionele Indonesische muziek met hun eigen stijl en creativiteit. Waarbij ze het publiek meenemen op een reis naar het land van hun voorouders. Met hun muziek eren ze niet alleen hun eigen culturele erfgoed, maar laten ze zien hoe rijk en divers de Indonesische muziek is. Nusantara Beat is een band die een eerbetoon brengt aan de traditionele klanken, maar tegelijkertijd de muziek naar de toekomst brengt.

Nusantara Beat stond eerder dit jaar op Eurosonic Noorderslag en doet dit jaar nog een groot aantal festivals aan, waaronder Oerol, Zwarte Cross, Dekmantel, Into The Great Wide Open en dus ook Houtfestival.

Meer over deze artiest

Instagram

Bandcamp

Houtfestival

Verrassende optredens van topmuzikanten uit de hele wereld.

Houtnacht

Avond vol nieuwe ervaringen en met muziek uit allerlei genres.

Kinderfestival

Theater, verhalen en muziek voor jong en oud.