Leadbeaters

Houtnacht | Houtpodium | Zaterdag 17 juni 2023 |
21.15 – 22.00 uur

Deze troupe, niet per se met baarden, maar zeker wel met een trefzekere bravoure en branie, trekken reeds vele jaren door het land. Eerst als gelegenheidsformatie, later al snel wekelijks en inmiddels zijn Leadbeaters niet meer weg te slaan uit de lokale muziekscene. Met een folky-punky mixed-grill van Amerikaanse traditionals, old-time, blues, bluegrass, cajun en gospel brengt het gezelschap een muzikale ode aan de hopelozen, de klaplopers, de armoedzaaiers, de amokmakers en de buitenbeentjes. Dat doen de Leado’s in beginsel met banjo, gitaar, contrabas en enigszins gecoördineerde samenzang, maar het hart en podium is groot genoeg voor gepassioneerde muzikale broeders en broederinnen. Want bijvoorbeeld viool, mandoline, wasbord en slidegitaar horen er ook zeker bij. Zo worden er regelmatig gelijkgestemde muzikanten uitgenodigd om fijn mee te picken.

Foto: Chris Stevenet

Meer over deze artiest

Facebook

Instagram

Bandcamp

 

Houtfestival

Verrassende optredens van topmuzikanten uit de hele wereld.

Houtnacht

Avond vol nieuwe ervaringen en met muziek uit allerlei genres.

Kinderfestival

Theater, verhalen en muziek voor jong en oud.