Dorpstraat 3

Houtnacht | Familia | Zaterdag 17 juni 2023 | 22.00 – 22.45 uur

Op een slome dag liepen wat vrienden langs het leegstaande gebouw op Dorpsstraat 3. Daar bevindt zich de oude woning van de priester van het dorp, waar ze zijn opgegroeid. Na een tijdje door het stoffige huis gedwaald te hebben kwamen ze uit in de kelder waar ze in tegenstelling tot de rest van het huis niet alleen maar aantroffen wat ze verwacht hadden. De kelder lag vol met analoge synthesizers, ritmeboxen en een grote platencollectie, tussen deze platencollectie vonden ze artiesten als Grauzone, ZZ & de Maskers, Kraftwerk en Erkin Koray.

Geïnspireerd door de platencollectie en de hoeveelheid lege flessen wijn in de kelder hebben ze een lied geschreven over de priester in kwestie en zichzelf vernoemd naar het gebouw waar het allemaal is begonnen, Dorpsstraat 3. De muziek van Dorpsstraat 3 balanceert tussen post-punk en synthwave, maar haalt inspiratie uit verschillende soorten muziek die zowel geografisch als in tijd uit hele verschillende plekken vandaan komen en gooit dit allemaal allemaal bij elkaar. Soms lijkt het alsof deze invloeden altijd al samen hoorden en soms word je erdoor in de war gebracht en op die manier vertelt Dorpsstraat 3 verhalen die je nog niet gehoord hebt.

Meer over deze artiest

Instagram

Houtfestival

Verrassende optredens van topmuzikanten uit de hele wereld.

Houtnacht

Avond vol nieuwe ervaringen en met muziek uit allerlei genres.

Kinderfestival

Theater, verhalen en muziek voor jong en oud.