Vertellers in de Yurt

Houtfestival | YURT | Zondag 18 juni 2023 | 12.00 – 18.00 uur doorlopend

Kom luisteren naar ‘De Vertellers in de Yurt’. Op het festivalterrein staat een prachtige Mongoolse Yurt. Adrie Gloudemans, Marin Millenaar en Janey IJsendoorn vertellen de mooiste verhalen.

Kom gerust langs en ga mee op reis naar verre oorden.

Adrie Gloudemans: ritmische Afrikaanse verhalen

Verhalenverteller en muzikant Adrie Gloudemans van Verteltheater Watverteljemenu combineert verhalen en muziek. Met zijn energieke, humoristische, bijna clowneske stijl van vertellen zet hij de boel vaak op zijn kop en swingt hij de pan uit. 

Vaak neemt hij je mee naar een wereld waar tussen de woorden altijd wel ergens muziek klinkt. Ritmische klanken, gespeeld op de n’goni en andere instrumenten uit West Afrika. De verhalen komen van ver of soms gewoon van om de hoek. 

Marin Millenaar vertelt sprookjes

Marin Millenaar en zijn gitaar zijn oude bekenden op het Houtfestival.

Huilende kuikentjes, honden die niet kunnen stoppen met windjes laten, zingende beertjes: met zijn fabels, sprookjes en andere verhalen zal hij je zeker verbazen, uitdagen, laten lachen of huilen.

Janey IJsendoorn vertelt Sheherazade

Wegdromen op het magische tapijt met Sheherazade

Janey kruipt dit jaar in de huid van de Perzische prinses Sheherazade en neemt kinderen en volwassenen mee in de wereld van 1001 nacht. Als onderdeel van een promotietour voor ‘Het oude Perzië’ een inspiratieboek voor kinderen vertelt Janey over de spannende reizen van Sindbad de Zeeman, waar djinns, reuzen, zeehengsten en allerlei andere vreemde wezens de revue passeren. Ook een blik werpen in de lamp van Aladdin? Dan is dit je kans.

Na afloop kunnen de kinderen op de foto met Sheherazade en is er een mogelijkheid om het boek te kopen en te laten signeren.

De tour gaat verder nog langs Kidsstock Rotterdam, TREK festival Amsterdam en Den Haag en Amersfoorts Pracht.

Houtfestival

Verrassende optredens van topmuzikanten uit de hele wereld.

Houtnacht

Avond vol nieuwe ervaringen en met muziek uit allerlei genres.

Kinderfestival

Theater, verhalen en muziek voor jong en oud.