BACCHANALIA

Verslavende ongeremde cumbia

Houtfestival | Houtpodium | Zondag 19 juni | 18.15 uur

Niemand weet precies hoe de oorspronkelijke bacchanalia eraan toe gingen. Maar als ze uit Zuid- Amerika afkomstig zouden zijn, weten we nu wel hoe ze klinken. Opzwepend, kleurrijk en een beetje vunzig. Zoals goede cumbia, stevige free jazz of samba reggae. En laten dat nou net de stijlen zijn die het Uruguayaans-Nederlandse Bacchanalia met elkaar combineert tot Psychocumbia. Bovenop energieke percussie en aanstekelijk gitaarspel daagt de saxofoon de luisteraar uit om stil te blijven staan. De bezoekers van de vele festivals waar Bacchanalia de laatste jaren optrad, zoals Noorderslag en de Interplanetary Night in het Bimhuis, lukte dat niet. Wedden dat u het straks bij het Houtpodium ook niet kunt?

Bezetting:

John Dikeman – tenor sax
Jasper Stadhouders – gitaar
Nicolas Chientaroli – keys
Miguel Petruccelli – bas, composities
Onno Govaert – percussie
Tristan Renfrow – drumstel 

Meer info

Bandcamp

Facebook

Instagram

Meer over het programma

Meer over het programma

Houtfestival programma

Verrassende optredens van topmuzikanten uit de hele wereld.

Houtnacht programma

Avond vol nieuwe ervaringen en met muziek uit allerlei genres.

Kinderprogramma

Theater, verhalen en muziek voor kinderen en volwassenen.