Entoto Band

Hedendaagse versie van Ethiopische 60’s funk!

Entoto Band brengt een hedendaagse interpretatie van Ethiopische funk uit de jaren ’60. Bulderende saxofoons, soulvolle zang en groovende ritmes smelten samen in een energieke show waarbij het publiek zich waant op de dansvloer van swingend Addis Abeba.

De negenkoppige band is opgericht door de muzikale duizendpoot Joep Pelt, die bij een bezoek aan Ethiopië op slag verliefd raakte op de bijzonder muziek uit het Oost-Afrikaanse land. Blikvangers van het gezelschap, dat is vernoemd naar een drieduizend meter hoge berg die uitkijkt over Addis Abeba, zijn zangeres Helen Mengestu en de al even charismatische tenorsaxofonist Million Tewelde.

In tegenstelling tot eerdere Afrikaans getinte muzikale projecten van Pelt heeft hij deze artiesten niet vanuit dit continent naar Nederland laten overkomen, maar maken ze deel uit van de Ethiopische en Eritrese gemeenschappen hier. Dat die een hoop muzikaal talent herbergen, zal Entoto Band andermaal bewijzen op het Houtfestival!

Bezetting

Helen Mengestu – vocals
Million Tewelde – tenor saxofoon / vocals
Joep Pelt – gitaar
Roos Manshanden – bariton saxofoon
Frank Stolwijk – tenor saxofoon
Elvis Sergo – Hammond orgel / synthesizers
DJ de Koning – percussie
Randell Sambo – drums