Ensemble Extra Ordinair

Nederlandstalige nummers die rammelen, knarsen en tuimelen

Houtfestival | Grenzeloos | Zondag 19 juni 2022 | 15.15 uur

Ritmisch gillende rondzingemmers, ploppende dienbladen, wokdekselpercussie, snoevende toffeetrommelbas, nicht-wohl-temperierte stemvorken, op hol geslagen snijbonenmolens, vermoeide orgeltjes, piepende bluesharp en ultrakorte stampliederen. Zie daar de muzikale ingrediënten van Ensemble Extra Ordinair.

Nora Mulder en Han Buhrs, twee gerenommeerde muzikanten, brengen met omgebouwde attributen en traditionele instrumenten Nederlandstalige nummers die rammelen, knarsen en tuimelen. De teksten die Buhrs daarbij uit zijn longen perst, blijven je een leven lang bij: “Zwaarbewapende betonvlechters, totaal ontdane doe-het-zelvers, brakende eersteliefdesnachtontbijters, patat etende patjepeeërs, suf gedouchte shampoohoeren, rioolratten met knagend geweten, nietszeggende allesweters, uitgedroogde havenbaronnen, in hun eigen tralieramenribbenkast gekooide scheldvogels, zich van geen slapende honden bewuste kletsmajoors… niets, niets, niets houdt ze tegen!”

Bezetting

Nora Mulder: piano, allerlei andere instrumenten
Han Buhrs – zang, allerlei instrumenten

Meer over het programma

Meer over het programma

Houtfestival programma

Verrassende optredens van topmuzikanten uit de hele wereld.

Houtnacht programma

Avond vol nieuwe ervaringen en met muziek uit allerlei genres.

Kinderprogramma

Theater, verhalen en muziek voor kinderen en volwassenen.