Primos del Norte

Flamenco van topkwaliteit

Houtfestival | Grenzeloos | Zondag 19 juni 2022 | 17.15 uur

Primos del Norte is een trio dat al meer dan 20 jaar flamenco van topkwaliteit speelt. De naam suggereert een traditionele groep uit Spanje, maar niets is minder waar. Primos del Norte vindt zijn oorsprong op het Rotterdamse conservatorium, waar de drie leden elkaar vonden.

De bijzondere combinatie van de prachtige stem van de Argentijnse zangeres, de expressiviteit van de Spaanse gitarist en de ritmische explosiviteit van de Duitse percussionist geeft een zuivere stijl van flamenco, waarbij de emotie van de muziek je zeker zal raken.

Na verschillende albums en optredens op muziekfestivals, speelt Primos Del Norte eindelijk ook op het Houtfestival. Onze tip: vind een mooie plek op het veld en geniet van de Spaanse klanken. Dansen is toegestaan!

Bezetting

Erminia Fernández Córdoba: zang

Arturo Ramón: gitaar

Udo Demandt: percussie

Meer over het programma

Meer over het programma

Houtfestival programma

Verrassende optredens van topmuzikanten uit de hele wereld.

Houtnacht programma

Avond vol nieuwe ervaringen en met muziek uit allerlei genres.

Kinderprogramma

Theater, verhalen en muziek voor kinderen en volwassenen.