Primos del Norte

Flamenco van topkwaliteit

Primos del Norte is een trio dat al meer dan 20 jaar flamenco van topkwaliteit speelt. De naam suggereert een traditionele groep uit Spanje, maar niets is minder waar. Primos del Norte vindt zijn oorsprong op het Rotterdamse conservatorium, waar de drie leden elkaar vonden.

De bijzondere combinatie van de prachtige stem van de Argentijnse zangeres, de expressiviteit van de Spaanse gitarist en de ritmische explosiviteit van de Duitse percussionist geeft een zuivere, maar zeker ook een stijl van flamenco, waarbij de emotie van de muziek je zeker zal raken.

Na verschillende albums en optredens op muziekfestivals, speelt Primos Del Norte eindelijk ook op het Houtfestival. Onze tip: vindt een mooie plek op het veld en geniet van de Spaanse klanken. Dansen is toegestaan!

Bezetting

Erminia Fernández Córdoba: zang

Arturo Ramón: gitaar

Udo Demandt: percussie