Avalanche Kaito

Explosieve etno-noise

Houtfestival | Houtpodium | Zondag 19 juni 2022 | 16.10 uur

Explosieve etno-noise van twee Belgische muzikanten en een zanger-griot uit Burkina Faso.

Kaito Winse was in 2021 te zien op het Slachtstrandpodium. Kaito Winse komt uit een familie van griots: zangers/dichters die lokale verhalen en geschiedenis bezongen en beschreven. Sinds een paar jaar hebben Kaito Winse, Benjamin Chaval en Nico Gitto zich verenigt in Avalanche Kaito, waarin ze verder gaan met de muziek, op een rauwe en expressieve manier. Ze eren de traditie, maar creëren een geluid van nu.

Dat dit zeer begaafde muzikanten zijn, is vanaf de eerste noot duidelijk. Kaito zingt en speelt verschillende West-Afrikaanse instrumenten: fluit, percussie en mondboog. Ook kan hij zijn stem als een instrument laten klinken. Maar de bijzondere bariton-gitaar van Nico geeft een waanzinnig geluid en de ritmes op het drumstel van Benjamin sluiten naadloos aan. Muziek en stem zijn diep, krachtig en gedreven.

Verwacht een mix van traditionele liederen en ritmes en meer moderne songs over thema’s als spiritualiteit, natuur en de wens om iets goeds te doen met onze tijd op aarde.

Meer over het programma

Meer over het programma

Houtfestival programma

Verrassende optredens van topmuzikanten uit de hele wereld.

Houtnacht programma

Avond vol nieuwe ervaringen en met muziek uit allerlei genres.

Kinderprogramma

Theater, verhalen en muziek voor kinderen en volwassenen.